Pazin City Museum Kroatië

# Pazin City Museum Kroatië

Istra

Pazin

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Een relatief lange geschiedenis ging vooraf aan de oprichting van ons museum. De oprichting van het Pazin City Museum begon in 1952, toen de Society for the History and Cultural Affairs of Istria in Pazin begon met het verzamelen van materiaal voor het toekomstige museum. Tegelijkertijd werd een actie gestart voor de aanpassing van Kastela voor een museumfunctie.

Drie jaar later, in 1955, werd het Pazin National Museum opgericht. Hij exposeerde eerst geleend materiaal en het jaar daarop werd bij besluit van het Nationaal Comité van de gemeente Pazin het Pazin City Museum opgericht, dat onder andere belast was met het verzamelen, bewaren en tonen van voorwerpen van historische waarde aan burgers.

Zoals we uit de documentatie kunnen zien, begonnen al in 1957 de voorbereidingen voor de oprichting van het Nationaal Museum. In die tijd had het museum de volgende collecties, namelijk afdelingen: de Afdeling Volksrevolutie, Etnografie, de Archeologische Collectie, de Collectie Oude Schilderijen en de Collectie Oude Wapens.

Het People's Committee van de gemeente Pazin heeft in 1960 een besluit genomen tot oprichting van een onafhankelijke instelling - het Pazin National Museum, dat de taak heeft om objecten en materiaal uit het nationale leven en de douane te verzamelen, te bewaren, vakkundig te verwerken en te vertonen. Bovendien moet het museum alle andere gebieden van de culturele geschiedenis en de revolutie van het volk dichter bij het publiek brengen. Met deze beslissing kreeg het museum het beheer en gebruik van Kastela, dat datzelfde jaar in het register van culturele monumenten werd geregistreerd.

Met de nieuwe beslissing uit 1962 ging het Nationaal Museum in Pazin tot dan toe door met werken als het etnografisch museum van Istrië. Het etnografisch museum van Istrië had onder meer de taak om objecten op het gebied van cultuurgeschiedenis, de nationale revolutie en de socialistische constructie in de gemeente Pazin systematisch te verzamelen, bewaren, ordenen en tentoonstellen. Ingevolge deze beslissing was ook de ontwikkeling van de Native Collection gepland, waarin het culturele en historische materiaal uit de bedrijven van het voormalige Nationale Museum was gepland.

Sinds 1982 is de Native Collection geleidelijk verrijkt met financiering van de gemeente Pazin.

Gallery Collection Fund opgericht in 1969, met ruimte voor permanente tentoonstelling in Motovun. Voor het grootste deel werd dit fonds uitgebreid met kunstwerken die werden gerealiseerd op de internationale Fine Arts Meetings van 1972 tot 1984, die ook werden gefinancierd door de gemeente Pazin.

De cultuurhistorische en galerijcollectie van 1996 richtte het Museum van de stad Pazin op, dat de status heeft van "filialen van de Nationale Universiteit van Pazin", later de Open Universiteit. Het museum werd geopend in 1997 en functioneert sinds 2008 als een onafhankelijke instelling.

Het werkgebied van het museum is met name Pazin en Pazin - centraal Istrië. De taak van de instelling is het verzamelen, bewaren, tentoonstellen, professioneel en wetenschappelijk verwerken en publiceren van het culturele, historische en artistieke erfgoed van centraal Istrië, evenals de galeriewereld.

Sinds het begin van het werk van het Pazin City Museum (1997) is het bezit van het museum aanzienlijk toegenomen en zijn er drie afdelingen opgericht: een historische en cultuurhistorische afdeling waarbinnen verschillende collecties en een galerijafdeling met werken van hedendaagse kunstproductie zijn opgericht.

Het Pazin City Museum zorgt nog steeds voor ruimte en transport. Het profileren van collecties, het verzamelen van materiaal en andere professionele museumactiviteiten wordt uitgevoerd volgens het aangenomen document van museale en ruimtelijke conceptie, en is meestal gericht op het verrijken van de bedrijven. Bovendien levert het museumpersoneel grote inspanningen om de voorwaarden te creëren voor de permanente weergave.

Pazin Museum - informatie

Adres: Istrisch scheidingsplein 2

52000 Pazin

Oprichter: Pazin City

Jaar van oprichting: 1996

Type museum: algemeen

Scope: Lokaal

Belangrijke cijfers:

Tel. + 385 (0) 52 623 054 (receptie)

E-mail: [email protected]

Toegang voor gehandicapten: geen

Parkeren: voor het museum (voor auto's)

Museumwinkel: verkoop van museumpublicaties, ansichtkaarten en souvenirs

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala