Museum van Krapina Neanderthalers

# Museum van Krapina Neanderthalers

Središnja Hrvatska

Krapina

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Voor velen is dit museum het meest interessant in heel Kroatië. Het nieuwe Museum van Krapina Neanderthalers bevindt zich in de buurt van de wereldberoemde site van Krapina Neanderthalers "Hušnjakovo", waarmee het een uniek geheel vormt voor de tour. De architectuur van het museum roept de prehistorische habitat op, dat wil zeggen de semi-grot. Met het volume, de verhoudingen en de gevel van het huidige gebouw, heeft de architect op een speciale manier geprobeerd het vroegere uiterlijk van de gesloopte semi-grot van Krapina te reproduceren.

Het hele gebouw is zorgvuldig ondergedompeld in het omliggende landschap. Het museumgebouw bevindt zich tussen twee heuvels en is de enige zichtbare gevel bekleed met Mioceen-geel zand. De bestaande stroom wordt gekanaliseerd onder het object (gootstenen) en springt dan weer voor het museum, van waaruit het werd getrokken zodat bezoekers het moeten oversteken wanneer ze het Museum bezoeken. Het gemurmel van het water van deze stroom vertegenwoordigt de stroom van tijd, en het oversteken van de stroom betekent symbolisch een terugkeer en een blik in het verre verleden.

Het interieur van het museum is gebouwd in beton of kunststeen, met als doel de simulatie van de prehistorische habitat verder te verbeteren.

Glasrots is vooral interessant, zowel voor ouderen als voor de jongste gasten van het museum. Hierop wordt een film geprojecteerd over het dagelijks leven van een mens. Zo kunnen bezoekers leren over het leven van een mens door een film te kijken.

Een korte geschiedenis van het museumDit museum werd voor het eerst geopend voor het publiek in september 1971. De museumbedrijven bevatten aanvankelijk een geologische, paleontologische en archeologische collectie. Het concept van het museum was destijds gebaseerd op de collecties en presentatie van de rotsen en mineralen van Hrvatsko Zagorje, op de ontwikkeling van het leven op aarde en op de ontwikkeling van de mens, met een speciale nadruk op de Krapina Neanderthaler.

De site werd vertegenwoordigd door blootgestelde Neanderthaler botten, een verzameling fossielen van fauna en verschillende stenen werktuigen. Natuurlijk werd de collectie aangevuld met documentatie van elke ontdekking.

In het begin maakte het Evolution-museum eerst deel uit van het Bosverbeteringsfonds van de gemeente Krapina en later (in 1971) werd het overgedragen aan de jurisdictie van de Zagreb Forest Economy. Het verhaal krijgt een ander plot in 1977, toen de organisatie "De site van de prehistorische man van Krapina" werd opgericht, en in 1988, toen het Museum onderdeel werd van het Centrum voor Cultuur, Kunst en Informatie in Krapina.

Pas in 1993 werd het museum eigendom van de Republiek Kroatië. Het nieuwe Krapina Neanderthal Museum is 11 jaar gebouwd en op 27 februari 2010 geopend voor het publiek.

Wat kun je in het museum zien?Het museum is rijk aan exposities en is vooral een plezier voor de jongste bezoekers. In ons museum kunnen kinderen interessante details zien en leren over fossielen die bijna 2 miljard jaar oud zijn. Speciaal gemaakte reconstructies van Neanderthalers verrukken vooral de jongste, evenals de tastbare meteorieten.

Het museum heeft ook een speciaal ontworpen educatief programma. Kinderen kunnen genieten van sightseeing en leren veel interessante en waardevolle details uit de geschiedenis van de mensheid. Bovendien volgt educatief materiaal de evolutie en invloeden uit de ruimte die onze ontwikkeling en de samenleving die we vandaag kennen rechtstreeks hebben beïnvloed.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala