Senj City Museum Kroatië

# Senj City Museum Kroatië

Kvarner

Senj

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het Senj City Museum is gehuisvest in het paleis van de familie Vukasović. De genoemde familie was een van de meest gerespecteerde en invloedrijke adellijke families van Senj.

Het paleis waar het museum zich bevindt werd gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw in een gotische-renaissancestijl. Het Senj City Museum werd opgericht op 7 mei 1962, als een culturele en wetenschappelijke instelling met de taak om museum- en historisch-cultureel materiaal te verzamelen, te bewaren, te bestuderen en te verwerken en uiteindelijk te presenteren en te publiceren. Naast de bovengenoemde functies heeft het Stadsmuseum van Senj ook een educatieve taak om het hele culturele erfgoed van de stad en haar omgeving te verzorgen.

Collecties in het museum: archeologische en hydro-archeologische, numismatische verzameling, verzameling van glagolitische en glagolitische druk, verzameling van wapens en militaire uitrusting, verzameling van recente Senj-geschiedenis, etnografische verzameling - Bunjevci en verzameling natuurlijke geschiedenis - Velebit.

Het Stadsmuseum bevat ook een professionele bibliotheek met ouder en nieuwer archiefmateriaal. Het museum heeft een kleine verzameling kunstschilderijen, een verzameling foto's en ansichtkaarten en de Lukovo Native Collection, gelegen in de stad met dezelfde naam ten zuiden van Senj. Het Senj City Museum werkt samen met vele wetenschappelijke en culturele instellingen in Kroatië en Europa. Het museum publiceert af en toe (indien nodig) catalogi en andere publicaties en is mede-uitgever van het wetenschappelijke tijdschrift Senjski zbornik, dat eenmaal per jaar wordt gepubliceerd.

Het museumgebouw is een ideale plek om collecties te bekijken, historische details over de stad Senj en de omgeving te leren. Het museum herbergt ook het fort Nehaj, een geweldige plek, open voor toeristen.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala