Tyflologisch museum Zagreb Kroatië

# Tyflologisch museum Zagreb Kroatië

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het tyflologisch museum van Zagreb



Het Typhlological Museum is op veel manieren bijzonder, dus we zullen het hieronder presenteren en u voorzien van belangrijke informatie die u mogelijk interessant vindt en u "uitnodigen" om te bezoeken.

Dit museum is een van de weinige speciale musea in Europa. Het Typhlological Museum behandelt de problemen van personen met een handicap, vooral met visueel gehandicapten.

De nieuwe permanente tentoonstelling van het museum is in januari 2008 voor het publiek geopend. Samen met de deskundige medewerkers van het museum kunnen we vandaag het publiek uitnodigen om naar zo'n unieke instelling te komen.

De missie van het museum



Het Typhlological Museum is een overheidsinstelling die materiaal en immaterieel materiaal met betrekking tot personen met een handicap verzamelt, bewaart, bestudeert, documenteert en communiceert. De focus ligt op mensen met een visuele beperking.

Het Typhlological Museum wil met zijn activiteiten de sociale gemeenschap kennis laten maken met de wereld van mensen met een visuele handicap. Op deze manier willen we de problemen benadrukken waar mensen met een handicap dagelijks mee te maken hebben en harmonieuze en tolerante relaties tussen mensen aanmoedigen. Onze missie is om wederzijds respect voor elke persoon aan te moedigen. Naast het deskundige personeel van het museum, nodigen we alle geïnteresseerde personen met een handicap uit om actief betrokken te worden bij zijn activiteiten.

Museumcollecties:

Collectie speciaal onderwijs en revalidatie - Een verzameling items met betrekking tot specifieke gebieden van educatie, revalidatie en dagelijks leven voor mensen met een handicap, vooral mensen met een visuele beperking.

Verzameling drukwerk op reliëfbrieven

Donatie door Wagner

Fine Art Collection - Naast schilderijen en bepaalde sculpturen van min of meer bekende beeldhouwers, bestaat een groot deel van deze collectie uit autodidactische blinde beeldhouwers.

Oogheelkundige collectie - De oogheelkundige collectie bestaat uit oogheelkundige optische apparaten en diagnostische hulpmiddelen uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze items maakten ooit deel uit van de inventaris van de oogkliniek.

Fotocollectie - Deze collectie bevat en documenteert foto's met betrekking tot het dagelijkse leven van mensen met een visuele beperking.

Archiefcollectie - De primaire taak van deze collectie is de systematische verzameling, bescherming, professionele verwerking en museale presentatie van archieven met verschillende inhoud op het gebied van zorggeschiedenis voor visueel gehandicapten en blinden en hun opvoeding en onderwijs.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala