Museum van de stad Rijeka, Kroatië

# Museum van de stad Rijeka, Kroatië

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het museum van de stad Rijeka werd op 11 april 1994 gesticht bij besluit van de gemeenteraad van de stad Rijeka en werd omgedoopt tot het Museum van de volksrevolutie. Het museum bevindt zich in het park van het Gouverneurspaleis, in een gebouw dat in 1976 werd ontworpen door architect Neven Segvic voor het museum.

In de afgelopen 10 jaar zijn tal van materialen verzameld die zijn verwerkt, gedocumenteerd en gerestaureerd. Ook zijn er talloze studies uitgevoerd op de site waar het museum actief is. In het museum zijn verschillende waardevolle tentoonstellingen opgesteld en uitgebreide catalogi van onderwerpen uit de stadsgeschiedenis zijn gedrukt en gepubliceerd. De belangrijkste onderwerpen beschrijven bruggen in Rijeka, stadsparken, Ricina en vele andere waarden van deze stad.

Voormalig museum van de volksrevolutie Rijeka

Het huidige Rijeka City Museum bevindt zich op het terrein van het voormalige Rijeka National Revolution Museum. Het vorige museum werd opgericht op 30 mei 1961. Het oude museum werd opgericht door het besluit van het stadsmenscomité van de gemeente Susak. Op dat moment was het bord gevestigd in het huis van graaf Laval Nugent, gelegen aan de Petr Zrinski-straat 12 in Sušak. Al 15 jaar later (in november 1976) werd het Museum of the People's Revolution verplaatst naar een nieuw, modern en speciaal gebouwd gebouw. Het museummateriaal uit de bedrijven van het Museum of the People's Revolution na de hernoeming in 1994 is opgeslagen in de relevante collecties van het Museum van de stad Rijeka.

Een interessante tentoonstelling van het museum vandaag is het gebouw zelf, vooral vanwege het bouwjaar en de historische waarde voor de stad Rijeka. Een interessante tentoonstelling is zeker een verzameling materialen over de eerste torpedo in Rijeka, en bezoekers van het museum genieten van verschillende tentoonstellingen met betrekking tot scheepsbouw, navigatie en verschillende andere rekwisieten die verband houden met de zee.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala