Rijeka Museum of Natural History

# Rijeka Museum of Natural History

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het Natuurhistorisch Museum van Rijeka heeft de titel van het eerste regionale museum in Rijeka.

Het werd opgericht op 16 mei 1876, maar werd pas op 1 mei 1946 voor het publiek geopend. Het museum is gevestigd in Nicholas Hosta Park, in de buurt van het Gouverneurspaleis, in het gezinsgebouw van graaf Negronia.

Het museum heeft vandaag 26 collecties, met bijna 90.000 museumobjecten. Collecties van mineralen, sponzen en algen zijn bijzonder belangrijk en waardevol. Meer recent (in het tijdperk van digitalisering en internet) zijn collecties ook beschikbaar gesteld via de internetportal op.

De professionele bibliotheek van het museum bevat bijna 3.500 boeken, die ook online kunnen worden doorzocht.

Sinds 1998 is een permanente installatie gestart met behulp van modulaire toegang en multimedia. Met dit project werden delen van de permanente tentoonstelling Sharks and Rye gearrangeerd, met het creëren van een decorontwerp en een multimediapresentatie. U kunt de exposities nu bekijken met behulp van de CD, die foto's, afbeeldingen en videosequenties bevat. Hetzelfde project creëerde een nieuwe permanente tentoonstelling Geological Past of the Adriatic. Het ontstaan ​​en de ontwikkeling van het stroomgebied van de Adriatische Zee werden aan het publiek gepresenteerd. Op de begane grond van het museumgebouw is een deel van de permanente tentoonstelling "Aquarium - Multimedia Center" opnieuw ingericht.

Als onderdeel van het aquarium werd een workshop geopend met educatieve spelletjes met natuurlijke inhoud.

Na de voltooiing van de projecten werden in 2004 permanente tentoonstellingen van vogels en zoogdieren in het Rijeka-gebied en reptielen en amfibieën van het Rijeka-gebied geopend. In 2005 werden de Botanische Tuinen gerenoveerd in de omgeving van het museum, en op de eerste verdieping in 2006 werd een andere permanente tentoonstelling, "Insecten van het Rijeka-gebied", opgericht. Alle shows worden begeleid door multimedia-cd's met natuurwetenschappelijke inhoud.

Sinds de oprichting, tot vandaag, hebben de medewerkers van het museum hard gewerkt om collecties aan te vullen en de natuurwetenschappen te populariseren. Museumexperts presenteren nieuw verworven kennis door wetenschappelijke en professionele werken, populaire lezingen en tentoonstellingen.

Naast dat het interessant is voor de inwoners van Rijeka, bezoeken toeristen van over de hele wereld graag het Natuurhistorisch Museum van Rijeka. Het museum is vooral geschikt voor een korte rondleiding door gezinnen met kinderen, vooral gezien interessante tentoonstellingen die van bijzonder belang zijn voor kinderen.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala