Museum voor kunst en ambacht Zagreb

# Museum voor kunst en ambacht Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het Museum voor Kunsten en Ambachten in Zagreb werd opgericht op 17 februari 1880. De oprichting van deze instelling is tot stand gekomen op initiatief van de Society of Arts en de toenmalige president Izidor Krsnavi. Het museum was een van de eerste instellingen in zijn soort in Europa. Tegenwoordig bevindt het museum zich op het plein van Zagreb in de Republiek Kroatië, tegenover het gebouw van het Kroatische nationale theater.

Het museum is oorspronkelijk opgezet met de bedoeling om 'een verzameling specimens te maken voor meester-ambachtslieden en kunstenaars die de productie van alledaagse voorwerpen moeten verfijnen'. Desalniettemin wordt het idee desondanks progressiever, waardoor het syntagma van kunst en ambachten wordt opengesteld voor de mogelijkheid van een breder gebied van zijn toekomstige activiteit. De strategie van het museum is in de loop van de tijd veranderd en is gericht op het behoud van de traditionele waarden van volksambacht. Het idee is om nieuwe esthetische culturen van de burgerklasse te creëren, en in 1882 werd een Craft School opgericht met het Museum. We kennen de school destijds als de School of Applied Arts and Design.

Het is interessant om op te merken dat het project voor het eerst in Kroatië is ontworpen voor musea. Het werd ontworpen door architect Herman Bolle.

De permanente tentoonstelling van het museum werd in 1995 geopend voor het publiek, zoals bedacht door de toenmalige directeur Vladimir Malekovic. De tentoonstelling bevat enkele stukken materiaal uit bijna alle museumcollecties.

Het materiaal werd geselecteerd volgens de criteria van kwaliteit en stijlrepresentativiteit. Bijna 3000 exposities zijn verspreid over ongeveer 2000 vierkante voet ruimte.

Als u het museum bezoekt, kunt u materiaal zien van:

collecties meubels

keramiek

glas

metalen

textiel

schilderij

beeldhouwkunst

horloges

foto's

grafisch en productontwerp

ivoor

boekbinding

geschilderde en vergulde huiden

Op 2 verdiepingen, door 14 zalen, worden objecten gepresenteerd in eenheden die zijn ontworpen om chronologisch een reeks te bewerken die stilistische periodes illustreert, variërend van gotisch tot art deco.

De kunstwerken in de museumruimte verrassen onze gasten. Workshops in het museum zijn een speciale en goed ontvangen manier van presenteren, vooral tijdens de feestdagen wanneer u kerstdecoraties en andere interessante werken kunt bekijken die in de workshops zijn gemaakt.

Het Museum of Arts and Crafts heeft vaak extra tentoonstellingen, en naast de permanente tentoonstelling biedt het bezoekers thematisch uitgevoerde presentaties en vaardigheden van meesters uit de museumworkshop.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala