Mimara Museum Zagreb Kroatië

# Mimara Museum Zagreb Kroatië

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Mimara Museum ZagrebHet Mimar-museum in Zagreb is een van de rijkste musea qua tentoonstellingen. Het werd opgericht door een schenking van verzamelaar Ante Topić Mimara en werd in 1987 geopend voor het publiek.

Tegenwoordig is het museum gevestigd in het neo-renaissancegebouw van het voormalige gymnasium, dat in 1898 werd voltooid, volgens een project van de Duitse architecten Ludwig en Hulssner.

Het museumbezit van vandaag bestaat uit 3 750 kunstwerken. Onder de kunstwerken kunnen we bijna 450 schilderijen onderscheiden van verschillende Europese scholen en meesters uit de periode van gotiek, renaissance en manierisme tot barok, 19e eeuw en post-impressionisme uit het begin van de 20e eeuw.

De permanente tentoonstelling is onderverdeeld naar materiaalsoort, maar is chronologisch complex:

Op de begane grond bevinden zich items uit de Glass Collection, Oriental Rugs en Works of Middle Eastern and Far Eastern Art.

Op de eerste verdieping wordt archeologisch materiaal gepresenteerd, gevolgd door chronologische volgorde, late oudheid en veel werken van Europese beeldhouwkunst en ambachten.

De tweede verdieping is bedoeld om te schilderen.

Het museum heeft zeer waardevolle nuttige en decoratieve glaswerkitems. Ze dateren uit het oude Egypte (uit het 2e millennium voor Christus), uit de oude en vroege middeleeuwen, uit islamitische landen (tussen de 9e en 14e eeuw), uit Venetië als een belangrijk centrum voor glasproductie, en uit andere Europese landen. (van de 15e tot de 19e eeuw). Bezoekers van de collectie kunnen representatieve exemplaren zien van geborsteld en gegraveerd glas van Duitse oorsprong en uitstekende artefacten uit de 19e-eeuwse Tsjechische glasblazerij.

Er is een interessante verzameling textiel, met oosterse tapijten uit Perzië, Turkije en de Kaukasus, daterend uit de 16e tot de 20e eeuw.

Kunst uit het Verre Oosten wordt gepresenteerd door veel tentoongestelde items die afkomstig zijn uit Chinese kunst. Dit zijn vooral waardevolle exemplaren van brons, keramiek en porselein. Naast de genoemde items, zie je ook enkele gemaakt van zeldzame materialen zoals jade of neushoornhoorn. Ook worden voorwerpen van hout, hoorns, ivoor, gesneden lak en voorwerpen versierd met email tentoongesteld.

De icooncollectie wordt gedomineerd door topspecimens van Veneto-Byzantijnse, Greco-Byzantijnse, Moskou en Novgorod icon painting schools. Er zijn ook objecten uit de 6e tot 12e eeuw, afkomstig uit Palestina, Antiochië en Klein-Azië.

Het grootste deel van de schilderijencollectie bestaat uit werken van Europese meesters. De werken zijn afgeleid van scholen en workshops uit de 13e tot de 20e eeuw, met verschillende stilistische kenmerken.

Een deel van het museumbezit is de verzameling tekeningen. In deze collectie kunnen we wijzen op zeer waardevolle werken van Europese meesters (Bronzino, Ch. Le Brun, C. Lorrain, F. Guardi, Gericault en anderen), en zelfs miniaturen uit China, Armenië, Iran en andere oosterse landen.

Een speciale hal op de tweede verdieping van het gebouw is gewijd aan Anti Topić Mimara.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala