Old Village Kumrovec Museum

# Old Village Kumrovec Museum

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Museum van "Old Village" KumrovecHet idee van zo'n soort museum verscheen lang geleden in 1947, toen Marijana Gušić etnografisch in het Kroatisch Zagorje werkte en een studie over Kumrovec schreef, met een speciale verwijzing naar het huis van Broz Tito.

De artistieke en culturele geschiedenis van de museumpost werd in de jaren vijftig bewerkt door de academische schilder Edo Kovačević en de professor Zdenko Vojnović, directeur van het Museum of Arts and Crafts. Familiehuis Broz maakte professor Gušić.

Het herdenkingsmuseum van maarschalk Tito werd opgericht in 1953, dat op dat moment onder auspiciën van het etnografisch museum in Zagreb opereerde.

Tegenwoordig is het etnodorp Kumrovec de grootste open ruimte in Kroatië, gebouwd volgens traditie, met als doel bezoekers de authentieke uitstraling van het Zagorje-dorp uit het begin van de 20e eeuw te geven. In het dorp zijn ongeveer 40 objecten gerenoveerd, die jongere generaties laten zien - hoe onze oude mensen leefden. De gearrangeerde arrangementen in het museum brengen ons dichter bij de gewoonten en het dagelijkse leven van boeren en hun families. Bovendien zullen bezoekers kennis maken met de verschillende traditionele beroepen die inwoners van de dorpen van Zagorje voor hun gezinnen hebben verzorgd. Er zijn traditionele tuinen en tuinen, kraampjes en vliegers - dat leek allemaal een rijk mozaïek van leven in het dorp.

Naast tentoonstellingen biedt het museum ook vele andere interactieve content voor bezoekers. In het museum worden verschillende evenementen en workshops gehouden door etnologie-experts in samenwerking met ambachtslieden van traditionele beroepen. Workshops en andere evenementen zijn aangepast aan alle leeftijden. Daarom nodigen we jullie allemaal uit om het oude dorp te bezoeken en te zien hoe je oude mensen ooit in het dorp leefden.

MuseumcollectiesDe collecties die u in het museum kunt bezoeken zijn:

Collectie van thuisinventaris en landelijke meubels

Verzameling van volks sacrale kunst

Verzameling volksinstrumenten

Een verzameling houten kinderspeelgoed

Verzameling manden en gebreide kleding

Verzameling van keramiek

Inzameling van textiel en textielhandwerk

Assortiment van gereedschappen en gereedschappen

Ansichtkaartverzameling en wenskaarten

Verzameling meubels

Verzameling items van Villa Kumrovec

Kunstcollectie

Verzameling van noten

De verzameling gedichten

Verzameling maskers

Gedenkwaardige items

wapen

Documenten en manuscripten

Gedrukt materiaal

Een verzameling zeldzame foto's en negatieven

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala