Ideale zeetemperatuur en zwembad om te zwemmen

# Ideale zeetemperatuur en zwembad om te zwemmen

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist
artikel
Position
18.06.2018. 11:53 dodajeRezerviraj.hr

Je hebt waarschijnlijk al zo vaak gekeken dat sommige atleten, zoals Ivica Kostelic of Mirko Filipovic, zijn ondergedompeld in bevroren meren en zich afvragen hoe ze dat kunnen, zou jij dat kunnen. Sommige mensen kunnen veel koelere temperaturen verdragen dan andere. Mensen acclimatiseren zelfs om even in het Noordpoolgebied te zwemmen. Maar probeer het in geen geval. Topatleten en mensen die zich geleidelijk aan voorbereiden op dergelijke omstandigheden kunnen het een paar minuten duren, voor de rest zou het binnenvaren van een bevroren meer waarschijnlijk een snelle en pijnlijke dood zijn.

Koud water kan binnen een minuut doden. Het is eigenlijk zo gevaarlijk om mensen een paar seconden te doden, soms zelfs voordat ze op het oppervlak drijven. Na twee uur bij een watertemperatuur van 15 graden wordt uw risico op flauwvallen en sterven tot 50 procent verhoogd. Als het water koud is, stuurt je lichaam meer bloed naar je kern - weg van de spieren in je ledematen die je gebruikt om te zwemmen. Je kunt meer koud water nemen als je een nat pak en een pet draagt. Amerikaanse triatlon stelt bijvoorbeeld deelnemers in staat een pak te dragen in water dat koeler is dan 25 graden. Hieronder ziet u de index van de badtemperatuur in de zee.

Watertemperatuur in zwembaden en voor atletenDe Wereldgezondheidsorganisatie suggereert een specifieke watertemperatuur in het zwembad. Jongere kinderen en ouderen hebben meestal een warmere temperatuur nodig van 28 tot 34 graden en de comfortabele zwembadtemperatuur is 27 tot 31 graden. Als je als atleet zwemt, wordt een koude temperatuur van 25 tot 28 graden aanbevolen.

Zwemtemperatuur op zee

De London Olympic Pool 2012 leverde verschillende vragen op toen de zomerse hitte ervoor zorgde dat de zwembadtemperatuur 32 graden Celsius bereikte.

Voor de zwemsnelheid zijn licht warmer temperaturen optimaal.Wanneer de zwembadtemperaturen warmer zijn, kunnen sportlichamen een maximaal uithoudingsvermogen uitvoeren zonder schokken in uw systeem te veroorzaken, hoewel te heet gevaarlijk kan zijn. Als de watertemperatuur te hoog is, kan het vastleggen van de lichaamswarmte spierkramp veroorzaken, wat op zijn beurt dodelijk kan zijn, omdat de zwemmer zich niet altijd realiseert dat overmatige belasting optreedt.Wat gebeurt er in koud water?Hypothermie, een subnormale lichaamstemperatuur, kan optreden bij koude of gematigde temperaturen. Zelfs in de zomer kan langdurige onderdompeling in watertemperaturen onder 21 ° C onderkoeling veroorzaken als het te lang in zee is. Het lichaam draagt de warmte snel over aan koud water en gekoeld bloed kan het hart en de hersenen ruïneren. Zwemmen zal het warmteverlies enorm verhogen en kan uw bereik beperken tot minder dan een halve mijl.

geschikte zwembadtemperatuur

ZeetemperatuurindexWe bieden u een index die wordt gebruikt als aanbeveling en als leidraad voor het comfortniveau van zwemmen in de zee. Dit is slechts een gids en hangt af van de persoon aan de persoon. Iedereen moet zelf beoordelen hoe lang ze in de zee kan blijven en wat de optimale badtemperatuur voor haar is.

Welke temperatuur moet geschikt zijn om te zwemmenDe watertemperatuur moet lager zijn dan 0 ° C

De zeetemperatuur onder nul is alleen voor de dapperste en fysiek meest fysieke persoon. U zult waarschijnlijk de oppervlakte van de zeehelling moeten raken voordat u deze breekt. In dit geval treedt de dood heel snel op, tenzij u bent opgeleid in een speciale kogelvrije afdeling.

De watertemperatuur moet lager zijn dan 8 ° C

Om te zwemmen wordt het als erg koud beschouwd, hypothermie treedt enkele minuten op en zal zeker sterven.

De watertemperatuur moet lager zijn dan 13 ° C

Het gevoel in het water is erg koud, en de meest voorkomende onder ons zullen het ongemak op korte termijn voelen.

De watertemperatuur moet lager zijn dan 16 ° C

Een zeer koudzwemmende zee brengt het menselijk leven niet in gevaar als u niet te veel tijd in deze zee doorbrengt.

Watertemperatuur moet lager zijn dan 19 ° C

Relatief aanvaardbare badwatertemperatuur. 10-20 minuten in het water is ideaal, op langere pistes verschijnt het koude gevoel.

De watertemperatuur moet lager zijn dan 22 ° C

Relatief warme zee en moet voor de meeste zwemmers acceptabel zijn, hoewel sommige mensen, vooral ouderen, het koude zeegevoel nog steeds voelen.

Watertemperatuur onder 26 ° C (79 ° F)

Om te zwemmen wordt het beschouwd als een warme zee en iedereen zal ervan genieten, zelfs degenen die anders zouden suggereren dat water "koud" is om te zwemmen.

Zeetemperatuur gelijk aan of hoger dan 26 ° C

Zwemmen hierin wordt beschouwd als zeer warm en aanvaardbaar voor iedereen. Met deze temperatuur kun je lang actief in het water blijven zonder enig ongemak.

Zeetemperatuur gelijk aan of boven 30 ° C

Zeer warme zee, deze zeetemperaturen bereiken zelden. Bij dergelijke temperaturen in de zee is het moeilijk om te verversen.

De hoogste geregistreerde zeetemperaturen in SplitDe warmste temperatuur van het zeewater in Split werd gemeten in 1968 toen het werd gemeten op 28,6 graden en de koudste zee was in juli van 17.8, 1975.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala