Wat te kopen als souvenir in Zadar, Kroatië

# Wat te kopen als souvenir in Zadar, Kroatië

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist
artikel
Position
Zadar
27.08.2019. 23:42 dodaje

Je verblijft in Zadar en je vraagt je af wat je als souvenir mee naar huis moet nemen uit deze prachtige Dalmatische stad aan de Adriatische kust. We probeerden te verkennen wat het beste was om als souvenir uit Zadar mee naar huis te nemen. Om deze vraag te beantwoorden, moeten we zien waarom Zadar herkenbaar is en wat het anders maakt dan de rest van Kroatië en andere steden aan de Adriatische Zee.
Zadar is een stad vol historische en culturele bezienswaardigheden, ergens in het midden van de Adriatische kust. De combinatie van natuurlijke hulpbronnen, historisch erfgoed, moderne cultuur en tal van faciliteiten en activiteiten aangeboden door de regio Zadar zijn uniek.


Welke souvenirs te kopen in Zadar - Souvenirs uit de regio ZadarZadar souvenirs winkelen in Zadar winkelen allemaal geschonkenKerk van St. Donat in Zadar - het beroemdste gebouw in Zadar en het symbool van de stad. Het dateert uit de middeleeuwen. Vanwege zijn onderscheidende vorm is het een van de belangrijkste in zijn soort in Europa. In de zomer worden 's avonds interessante activiteiten gehouden in de buurt van de kerk, evenals cafés, kraampjes, souvenirs en de promenade van Zadar. De kerkruimte wordt gebruikt voor verschillende muziekprogramma's De toegang tot de kerk kost 20 kn voor volwassenen, kinderen gratis. Ideale plek om een foto te maken vanuit Zadar.Souvenirs op het thema St. Donat Zadar

Zadar suveniri što kupiti

Maraschino-likeur - Maraschino is de naam voor een likeur gemaakt van Maraschino-kers, waarvan het recept voor het eerst werd bedacht door apothekers van het Dominicaanse klooster in Zadar in de vroege 16e eeuw. Deze alcoholische drank is een van de symbolen van de stad Zadar. In de 18e eeuw ontwikkelde de industriële productie van maraschines zich in Zadar, en over zee bereikte het alle belangrijke Europese en wereldhavens en werven. Dit drankje was het favoriete drankje van de Franse veroveraar Napoleon Bonaparte en werd geserveerd op en tijdens de laatste Titanic-reis. Een fles traditionele rieten likeur Maraschino staat sinds 1999 op de lijst van authentieke Kroatische souvenirs door de Kroatische Nationale Toeristische Dienst.

Maraschino produceert niet alleen likeuren en sterke dranken, maar ook sappen. Bekijk alle producten op hun officiële site https://maraska.hr/en/products/ 


Liker maraschino maraška Zadar

Pag-kaas - Dit type kaas wordt geproduceerd op het eiland Pag in de regio Zadar en een van de beroemdste kazen ter wereld. De kaas heeft een specifieke en unieke smaak en is gemaakt van de melk van het Pag-schaap. Pag-schapen zijn specifiek vanwege het eiland Pag dat bijna geen vegetatie heeft. Als je op de kaart naar het eiland Pag kijkt, zie je alleen de steen. Vanwege het gebrek aan vegetatie eten Pag-schapen meestal alleen aromatische kruiden die worden gezouten door zeezout dat in de winter met borax wordt bespoten. Hierdoor zijn het vlees en de kaas van Pag schapen met een specifieke smaak en kunnen ze nergens ter wereld worden gevonden.

Paški sir zadarska regija suvenir

Pag-kant - Ook van het eiland Pag, het is een van de symbolen van de regio Zadar. Pag-kant is handgemaakt en het duurt lang om er een te maken.


čipka Nin, Pag, Vir, Zaton

Replica van antiek glas - In het Museum voor Oud Glas in Zadar kun je souvenirs kopen die replica's zijn van antieke glazen voorwerpen. Het Museum voor Oud Glas in Zadar verrijkt voortdurend het aanbod van souvenirs uit zijn eigen werkplaats voor de productie van unieke glazen objecten. Dit zijn handgemaakte replica's van glazen objecten volgens oude patronen, aanwezig in ongeveer 20 vormen.Souvenirs en replica's van het archeologisch museum van Zadar - Vergelijkbaar met het Museum voor Oud Glas, maakt de workshop Museum en Souvenir voor het archeologisch museum van Zadar zijn eigen souvenirs en replica's van archeologische objecten in kunststeen en keramiek.

Zadar Barge - In de 14e eeuw stonden de Zadar-mensen bekend om het maken van boten waarmee ze mensen of vracht vervoerden in de stadshaven. Zadar-boten zijn nog steeds een van de beschermende symbolen van de stad Zadar en toeristen krijgen keramische souvenirs aangeboden.

barka barkajol zadar souvenir

Lavendel - Lavendel is een geurige sierplant die veel voorkomt in Dalmatië als een mediterrane meerjarige struik. Hoewel bescheiden in eisen, bloeit het rijk en voor een lange tijd met een mooie geur, het geeft de tuin een speciale levendigheid omdat het veel vlinders, hommels en bijen aantrekt. In Dalmatië wordt lavendel vaak gebruikt in plaats van industriële geuren en als decoratie. In veel souvenirwinkels wordt deze plant als souvenir in kleine zakjes verkocht. Souvenirwinkels in ZadarSouvenirwinkels zijn een normaal verschijnsel in een toeristische stad zoals Zadar, ze bevinden zich op bijna elk moment. Hier zijn enkele hoogtepunten waar u kunt zoeken naar herkenbare dingen om te doen in Zadar.

Ars Natura Zadar

Adres: Široka 24, 23000, ZadarDe handel in hoogwaardige kruiden-, handgemaakte, cosmetische producten. Handgemaakte en authentieke souvenirs die je niet in andere winkels kunt vinden, een beetje duurder maar absoluut de moeite waard. Ars Natura bevindt zich op twee locaties op het schiereiland Zadar, beide in de buurt van Donat.Souvenir shop zadar suvenirnica ars natura

Natura Zara - Authentieke Kroatische producten

Adres: Ul. Brne Karnarutića 5-7, 23000, Zadar (Poluotok)

Natura Zadar is een familiebedrijf opgericht in 2017 met als doel authentieke Kroatische producten van originele kwaliteit te vertegenwoordigen. Je vindt hier lokale wijnen, honing, cognac, likeuren, olijfolie, truffels, jam en verschillende lekkernijen. Alle producten zijn van biologische oorsprong.

Leuke kleine winkel met lokale producten. Olijfolie is van de familie van de eigenaar en hij zal de oorsprong verklaren van de producten die hij verkoopt. Eerlijke prijzen en goede kwaliteit. Het is geen typische cadeauwinkel, maar het is een verborgen juweeltje!

Grote selectie van lokale wijnen, olijfolie, honing en andere lekkernijen. De eigenaren en medewerkers zijn erg vriendelijk en behulpzaam en nemen altijd de tijd om individuele producten te presenteren, hun oorsprong en speciale functies uit te leggen.


natura zadarWinkels en winkelcentra in Zadar

Zadar is de grootste stad in Noord-Dalmatië en is een winkelcentrum, dus het biedt geweldige handelsmogelijkheden. Verschillende plaatsen in de stad vallen op.

Zadar-schiereiland - de plaats waar de meeste toeristen reizen. Het hele schiereiland is eigenlijk een openlucht winkelcentrum. Een groot aantal winkels, souvenirwinkels en bekende merken in de smalle eeuwenoude straatjes worden omringd door culturele monumenten.
SuperNova Zadar - het grootste winkelcentrum in Zadar, ligt aan de rand van de stad op de weg naar Murvica. Met een oppervlakte van 68.000 vierkante meter is het een van de grootste centra in Dalmatië.

Adres: Ul. Acties Maslenica 1, 23000, Zadar


Super nova trgovina zadar

Vismarkt en groene markt in Zadar - gelegen op het schiereiland in Zadar op hetzelfde adres. De vismarkt bevindt zich binnen de stadsmuren, terwijl de markt zich buiten de muren bevindt. Hier vindt u verse vis, fruit, groenten en andere producten uit de regio Zadar.ribarnica fish market zadar

Zelena tržnica zadar

Of u nu in Zadar bent of in de omliggende steden, eilanden of steden zoals Bibinje, eiland Vir, Dugi otok, Pasman, Nin, Biograd na moru, Pag - Novalja, Vodice ... we hopen dat onze suggesties u zullen helpen bij het vinden iets voor uzelf dat u zal herinneren aan uw verblijf in de regio Zadar.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala