Nationale parken dichtbij Sibenik Kroatië

# Nationale parken dichtbij Sibenik Kroatië

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het Sibenik-gebied wordt omringd door talrijke natuurlijke schoonheden, eilanden en eilandjes, stranden en mooie kusttoevlucht, maar de twee grootste natuurlijke aantrekkelijkheden zijn Krka Nationale Parken, die slechts 15 km weg zijn en Kornati, die 30 acres door de zee zijn. Tot het ene en het andere nationale park in het seizoen zijn er dagelijks verschillende rederijen. Naar NP Krka van Skradin vertrekt de boot elk half uur en voor Kornati wordt dagelijks een groter aantal boten vervoerd door toeristen.

Krka Nationaal Park van SibenikAls je het Nationale Park Krka vanuit Sibenik wilt bezoeken, kun je je niet op een betere plek bevinden. Van het centrum van Sibenik naar Skradin zijn er slechts 17 kilometer, dat is ongeveer een half uur met de auto. Het is mogelijk om het Nationaal Park per boot of voetgangers - fietsroute vanuit Skradin te bezoeken. Skradin - Krka National Park loopt dagelijks van april tot oktober. Elk uur vertrekt het schip vanuit Skradin en de terugkeer is 30 minuten later. Bijvoorbeeld van Skradin het Park beweegt 13:00, 14:00, enz mits ten 13:30, 14:30.

Boottransport is inbegrepen in de ticketprijs van het nationale park. Voor degenen die op zoek zijn naar recreatie, is er een voetgangers-fietsroute, 5,4 mijl lang

Over de waarden die NP Krka te bieden heeft, kan een heel boek schrijven, zo niet meer, maar niets kan de onbetwistbare ervaring van excursies naar dit nationale park vervangen.

Krka National Park is vernoemd naar de rivier Krka, die een integraal onderdeel van het park is. River, hun passage door de natuur, het doen van een prachtige sfeer, op sommige plaatsen en watervallen die gewoon betoveren. Na de watervallen, het park en de bekende, is de meest bezochte in de zomer, de tijd van warmte. Velen komen hier om af te koelen, maar ook om te genieten van het natuurlijke groen van de omliggende kronen en de blauwe en groene kleuren van de rivier de Krka.

De natuurlijke schoonheid van het park is het duidelijkst in de watervallen van de rivier Krka, die er 7 hebben en samen een natuurlijk karstfenomeen vormen. De mooiste natuurlijke "play" je kunt ervaren in het voorjaar en de zomer, wanneer de watervallen in al hun glorie, en temperaturen laat verfrissing in het water, dicht bij de watervallen.

Nacionalni park Krka iz Šibenika prijevozKornati National Park van SibenikDe Kornati zijn slechts 30 hectare verwijderd van Sibenik. Als u van plan bent dit prachtige nationale park te bezoeken, zijn er tal van opties beschikbaar bij Sibenik. Eendagsbezoeken aan het park worden georganiseerd door de reders of organisatoren die geregistreerd zijn voor de activiteit van het vervoer van passagiers per boot en die met de openbare instelling "National Park Kornati" contract hebben voor het uitvoeren van dergelijke activiteiten in NP "Kornati". U kunt het park bezoeken vanuit de nabijgelegen steden Murter, Vodice. Een volledige lijst van vervoerders die een contract hebben met het nationale park Kornati, kan op de officiële parksite worden gecontroleerd. http://www.np-kornati.hr/hr/turizam/izleti

Kornati National Park werd uitgeroepen in 1980 toen het onder bescherming werd geplaatst. De totale oppervlakte van dit park is ongeveer 220 vierkante kilometer en bestaat uit grotere en kleinere eilanden en de rotsen die uit de blauwe zee van de Adriatische Zee komen. Van de totale oppervlakte van Kornati is slechts ¼ van het vasteland bezet. De rest van het Nationaal Park is de zee en de levende wereld die daar leeft.

Nacionalni park Kornati Hrvatska iz Šibenika
 


Nationaal Park PaklenicaHoewel het een beetje verder weg (ongeveer 100 km ten noorden van Sibenik) Paklenica National Park ligt dicht genoeg voor iedereen die wil een ander soort avontuur van een bezoek aan de watervallen van Krka of boottocht te genieten en te genieten van de Kornati eilanden. Paklenica is een berg en is een ideale plek voor gasten die willen wandelen en genieten van de frisse lucht. De Paklenica van Šibenik is ongeveer een uur rijden. Ga te voet verder met de juiste apparatuur.

Zeker het vermelden waard is het feit dat het park rijk is aan plantensoorten, waaronder de meest significante bosgemeenschappen. Bossen vormen gebieden pine (Pinus nigra), aan wiens hars "Paklina" Paklenica genoemd.

Naast de dennenbossen van Paklenica zijn rijk aan beuk (Fagus sylvatica), en er groeit en bir curve. Paklenica bezit aan zijn oppervlakte het grootste bewaarde boscomplex in Dalmatië. Meer dan de helft van het park is bedekt met vegetatie, en de rest is karst reliëf.

Zoals hierboven vermeld, de vegetatie bestaat uit beuken, zwarte dennen, en de eigenaren van de twee gemengd met de bovengenoemde soort. We vinden in de bossen van Paklenica en boom eik (Quercus pubescens), haagbeuk (Carpinus orientalis) en haagbeuk (Ostrya carpinifolia) .Nacionalni Park Pirin op 7 juli 2017 en ingeschreven op de UNESCO-lijst van de World Heritage Sites in Europa als onderdeel van de gezamenlijke werelderfgoed 13 landen onder de naam "beuken oerwoud in de Karpaten en andere gebieden van Europa."

Nacionalni park Paklenica iz Šibenika 

Nationaal park MljetMljet is een van de mooiste nationale parken in Kroatië. Sibenik is ongeveer 230 kilometer, maar het is zeker een bezoek waard naar het zuiden als je een vrije dag op uw vakantie.

Park met zijn oppervlak bedekt het westelijke derde deel van het eiland Mljet. De grenzen van het park bereik van Zwarte loggen op het meest westelijke punt van het eiland, de Cape Goli. Binnen het nationaal park zijn er een aantal nederzettingen: Polace (een belangrijke toeristische en de haven passagier), Gove (de oudste nederzetting op de meren), de baai (een klein plaatsje bij de ingang van Big Lake) en Landing (plaats met postkantoor en het beheer van het nationaal park) en Pomena (het enige hotel op het eiland).

Als u ervoor kiest om Mljet te bezoeken, kunt u het het hele jaar door doen. Tijdens het toeristische seizoen is het park geopend van 08: 00-20: 00 uur en in de winter kunnen de gasten komen op afspraak.

Als u kiest voor een georganiseerde bezoek aan het park, zal er een transport van te zijn, en je kunt het type van leiderschap in het park te kiezen. Standaard management duurt 2 uur, maar u kunt kiezen voor een halve dag of hele dag sightseeing, met de rust en de maaltijden die verder gaan in een georganiseerde bezoek.

Het is ook mogelijk om VIP-rondleidingen door het park te organiseren, evenals wandel- en fietstochten.

Šime Bugarija
is owner of an apartment >
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala