Watervallen in de buurt van Zadar

# Watervallen in de buurt van Zadar

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Als u op zoek bent naar watervallen en u bent in Zadar of in de buurt van Zadar, is de plaats die u zal verrassen het Nationaal Park Krka. Het nationale park Krka ligt op ongeveer 70 kilometer van Zadar, naast de prachtige stad Skradin. Skradin is een klein rivierstadje met stenen huizen. Het is mogelijk om het Nationaal Park te bezoeken per boot of voetgangers - fietsroute vanuit Skradin. Skradin - Krka National Park loopt dagelijks van april tot oktober. Elk vol uur vertrekt het schip vanuit Skradin en de terugkeer is 30 minuten later. Van Skradin naar NP begint bijvoorbeeld om 13:00, 14:00, etc. en de terugkeer is om 13:30, 14:30.

De rondleiding door de watervallen van Krka biedt een ware ervaring - boottocht naar het nationale park Krka biedt vele prachtige uitzichten op talloze watervallen en fantastische uitzichten.Nationaal Park Krka ligt in de buurt van de historische stad Sibenik. Het nationale park wordt gedomineerd door watervallen, talrijke meren en 14e-eeuwse forten met de overblijfselen van het Romeinse aquaduct en kampen. De rivier stroomt door het park en creëert een 75 km lange kloof die uitmondt in de Adriatische Zee in de buurt van Sibenik. Krka werd in 1985 tot nationaal park uitgeroepen en de meest bekende zijn de watervallen: Skradinski buk, Roški klap, Manojlovac, Miljacka klap. De hydro-elektrische dam gelegen onder de Skradinski buk is een andere hydro-dam in de wereld, gebouwd slechts twee dagen na de dam van de waterkrachtcentrale op de Nijarar-watervallen in 1895.

zadar waterfalls

NP Krka heeft een rijk gastronomisch aanbod, zodat u lokale specialiteiten kunt proberen, waarvan u absoluut geen prosciutto en kaas mag missen.

Langs het pad dat zich uitstrekt over het hele nationale park, zijn er educatieve hokjes waar u tal van interessante dingen kunt lezen die verband houden met Krk.

Over de waarden die NP Krka te bieden heeft, zou een heel boek kunnen schrijven, zo niet meer, maar niets kan de onbetwistbare ervaring van excursies naar dit nationale park vervangen.

Nationaal park Krka vanaf Zadar - kaartKrka Nationaal Park is vernoemd naar de rivier de Krka, die een integraal onderdeel van het park is. Rijeka heeft door zijn doorgang door de natuur een prachtige sfeer, op sommige plaatsen en watervallen die gewoon fascineren. Door watervallen is het park bekend, dus het wordt het meest bezocht in de zomermaanden, in de hitte van de dag. Velen komen hier om af te koelen, maar ook om te genieten van het natuurlijke groen van de omliggende kronen en de blauwe en groene kleuren van de rivier de Krka.

Np krka zadar

Watervallen van het Nationaal Park PlitviceNationaal park Plitvice of Plitvicemeren is het grootste bekende park van NP Krka. Het is eigenlijk het meest bezochte nationale park in Kroatië en een van de symbolen van Kroatië. Het is ongeveer 120 kilometer van Zadar, maar als je de tijd en de mogelijkheden hebt, is het zeker een aanbeveling om het te bezoeken. Het park bezoekt jaarlijks bijna 2 miljoen toeristen genoeg om voor zichzelf te spreken.

Het is een bebost bergachtig gebied waardoor, onder elkaar, zestien prachtige meren en kristallijn blauw gekleurde meren. Water gevuld met vele beken en beken, zijn onderling verbonden door sprankelende watervallen en boswatervallen. Gedurende de millennia heeft het water van deze meren geschonden, gecorrodeerd en de oplosmiddelen van de rotsen en rotsen die het liep.Afgezien van prachtige watervallen en de natuur op zijn best, verrukken Plitvicemeren toeristen en andere specialiteiten. Zoals de rijkdom aan planten- en diersoorten, evenals de mogelijkheden van actieve vakantie in het wonder gecreëerd door de natuur.

Jezera, de 16e, geeft toeristen een onherhaalbaar gevoel. Aan de ene kant, ongerepte bossen, met het andere geluid van watervallen die gevoeld kunnen worden, omdat de magie ervan zelfs niet kan worden gezien door moderne technologie. Enerzijds pure natuur in zijn oervorm, met de diversiteit aan flora en fauna. Eindelijk, en de drukte van toeristen die de indruk van de schoonheid van Plitvice verder versterken.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala