Natuurhistorisch museum van Dubrovnik

# Natuurhistorisch museum van Dubrovnik

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Het verhaal van de oprichting van het Natuurhistorisch Museum in Dubrovnik begint met de onvermoeibare inspanningen van de president van de Kamer van Koophandel en Ambachten in Dubrovnik, apotheker en natuuronderzoeker Antun Dropc. Het gebeurde allemaal in de tweede helft van de 19e eeuw, toen een actie werd ondernomen om de materialen te verzamelen die nodig waren om de technische en natuurwetenschappelijke kantoren uit te rusten, wat een voorwaarde was voor de oprichting van de Technische School.

Antun Drobac, met de hulp van zijn medeburgers en lokale instellingen, werkte intensief aan het verzamelen van een particuliere en natuurlijke geschiedenis en cultuurhistorische collectie van de Kamer van Koophandel en Ambachten, die voornamelijk uit mineralen bestond. Door middel van werk en verzameling werden meer items verzameld dan nodig was, maar toch weigerde de Weense regering het verzoek om een ​​school op te richten. Drobac aarzelde niet, maar kwam op het idee om een ​​lokaal museum op te richten. Dit is hoe het Museo Patrio Museum in 1872 werd opgericht en het jaar daarop werd ingehuldigd in de grote hal van het stadspaleis. Na de dood van Dropc (1882) werd amateur-naturalist, verzamelaar en voorbereider Baldo Kosic gekozen tot manager van het museum. Tijdens zijn werk en inspanningen bloeide de studie van de Dubrovnik-fauna. Gedurende deze periode werden bijna complete collecties vogels, vissen, amfibieën, reptielen en zoogdieren van de regio Dubrovnik verzameld.

Na de dood van Kosic, vanwege het feit dat een groot aantal items werd verzameld, was er behoefte aan een nieuwe ruimte. In 1932 werd het museum verplaatst naar het onlangs gerenoveerde pand op de eerste verdieping van het fort van Sint-Jan, toen de naam werd gewijzigd in het "Dubrovnik-museum". Ze worden vervolgens gescheiden in speciale afdelingen: natuurlijke geschiedenis, cultuurhistorische, archeologische, etnografische en maritieme collecties. Nadat het museum in 1950 andere tentoonstellingen had ontvangen, besloeg de afdeling Natuurgeschiedenis de gehele eerste verdieping van het Sint-Jansfort.

In 1952 werd besloten om de afdeling Natuurgeschiedenis te verplaatsen naar het paleis Crijević-Pucić. Dan groeit de afdeling uit tot een natuurhistorisch museum. Vanwege de intensieve verzameling van nieuw materiaal, waaronder de productie van diorama's, werd de ruimte in die tijd schaars en in 1957 fuseerde het Museum met het JAZU Biological Institute in een culturele en educatieve instelling en verhuisde op deze manier naar de bouw van het voormalige Benedictijner klooster in Lokrum, waar werd ingehuldigd in 1962 voor bezoekers.

Een aardbeving in 1979 heeft het kloostergebouw zodanig beschadigd dat het museum is gesloten. De collecties werden opgeslagen in het fort van St. John. Kort daarna bleef het museum achter zonder professioneel personeel. Het was pas begin 2009 dat het Natuurhistorisch Museum van Dubrovnik werd hersteld, toen het in maart van datzelfde jaar plechtig werd geopend in het paleis van Androvic.

Het museum beschikt over unieke exposities en verschillende exposities. Onder de exposities kunt u alle diersoorten zien die normaal in de omgeving van Dubrovnik leven. Het is een geweldige plek om een ​​middag door te brengen.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala