Geschiedenis- en maritiem museum van Istrië

# Geschiedenis- en maritiem museum van Istrië

Istra

Pula

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

PPMI is een acroniem voor het Historisch en Maritiem Museum van Istrië. Het is een gespecialiseerd museum van regionale omvang. Het museum functioneert als een openbare culturele en wetenschappelijke instelling, die museumactiviteiten uitvoert onder de wet op musea in de Republiek Kroatië en is actief op het grondgebied van het graafschap Istrië. Het historische en maritieme museum van Istrië bevindt zich in het Venetiaanse fort, dat wil zeggen het oude Kaštel, dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel werd gebouwd door de autoriteiten van de Venetiaanse Republiek, met als doel hun bezittingen in het zuiden van Istrië te verdedigen.

Afdelingen en collecties in het museum

PPMI is een openbare sector met een activiteit die wordt gedefinieerd door wettelijke bepalingen. Het werkt als een enkele eenheid met vier organisatie-eenheden, namelijk het Departement Geschiedenis van de stad Pula, het Departement Middeleeuwse Geschiedenis van Istrië, het Departement Istrische Geschiedenis van de Nieuwe Tijd, en het Departement Naval History and Naval Architecture.

Het museum beschikt over meer dan 50.000 museumobjecten die zijn verwerkt of worden verwerkt. onder deze zijn items die zijn gedocumenteerd, opgeslagen en ingedeeld in 18 museumcollecties: Numismatische collectie, archiefcollectie, film- en videocollectie, fotocollectie, memoirescollectie, medailles, diploma's, zegels en wapenschilden, wapencollectie en militaire uitrusting, posters en collectie promotiemateriaal, collectie zee- en marine, monumentencollectie, collectie voorstedelijk leven, printcollectie, vlaggencollectie, functiecollectie, cartografische collectie, audio-opnamecollectie, stadslevencollectie, oude postkaartcollectie en nog 10 , documentatiecollecties.

Hoewel zeer rijk en waardevol in alle opzichten, kan het rijke bezit van het museum worden onderscheiden door de speciale bezit van een verzameling oude ansichtkaarten, kaarten en een verzameling wapens, uniformen en militaire uitrusting en marine.

Het museum behandelt de verzameling van culturele goederen, in de tijdvolgorde van de ontwikkelde middeleeuwen, dat wil zeggen van de 15e eeuw tot de huidige tijd. De items worden vakkundig behandeld en opgeslagen, en beschermd en opgeslagen met de nodige documentatie. Vervolgens worden deze museumobjecten direct of indirect aan het publiek gepresenteerd via permanente of incidentele tentoonstellingen of door de publicatie van inzichten in museummateriaal via professionele, wetenschappelijke en andere informatieve middelen.

Het museum heeft vandaag 9 mensen in dienst, met regisseur Graciano Kesac aan het roer.

Interessante feiten om te benadrukken

Sinds bijna 8 jaar (sinds 2011) beheert het museum de ondergrondse tunnels van Zerostrasse en beheert na het voltooien van de restauratie van de Oostenrijkse watertank (2015) ook het bezoekerscentrum Herman Potočnik Noordung.

Het Fresco-museum in Draguc opereert sinds 2016 als onderdeel van het museum.

onderwijs

Sinds eind 2009 is de afdeling Educatie en Pedagogiek actief in de PPMI, die het museum presenteert en dichter bij verschillende gebruikersgroepen brengt. Het programma heeft ook betrekking op het onderwijs aan kinderen en jongeren vanaf de voorschoolse leeftijd tot de studentenpopulatie, wat samenwerking met kleuterscholen, scholen, hogescholen en verschillende andere verenigingen en onderwijsinstellingen bevordert. Het museum streeft ernaar zo veel mogelijk betrokken te zijn bij de verschillende educatieve en pedagogische activiteiten die worden georganiseerd onder auspiciën van de pedagogische afdeling van de Kroatische Museumvereniging.

Museumbibliotheek

Binnen het PPMI-museum is er een gesloten bibliotheek die is bedoeld voor professionele museummedewerkers. In bepaalde situaties wordt waardevolle literatuur uitgeleend aan studenten of ter beschikking gesteld aan studenten, voor het schrijven van seminars en diplomapapieren, en voor experts en wetenschappers met verschillende profielen. Tijdens de zomermaanden worden verschillende openbare culturele en entertainmentevenementen, filmvertoningen, theatervoorstellingen en concerten gehouden in de open ruimte (atrium van het museum).

Basisinformatie over het museum

Soort museum: historisch, regionaal

Scope: County

Opgericht: 1955

Oprichter: provincie Istrië

Directeur: Gracijano Kešac, Bachelor in de geschiedenis

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala