Cultureel en historisch museum in het paleis van de rector - Paleis van de rector Dubrovnik

# Cultureel en historisch museum in het paleis van de rector - Paleis van de rector Dubrovnik

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Welkom in het grootste museum van Dubrovnik. Ja, het Museum voor Cultuur en Geschiedenis is het grootste museum in Dubrovnik. Het museum bevindt zich in het paleis van de rector.

Het museum heeft veel collecties, dus we zullen er enkele uitzoeken. Het museum heeft collecties meubels, iconen, metaal, schilderkunst, keramiek, textiel en glas. Naast deze zijn er collecties met foto's en fotomateriaal, en verschillende andere.

Het museum heeft een atrium met een grote trap. Boven het atrium bevindt zich een deur met het opschrift "Pour privatorum - publica curate", wat betekent "vergeet persoonlijke dingen - zorg voor het publiek". Vroeger was dit de deur naar de Grote Raadszaal, die in 1863 werd afgebroken. De tweede deur leidt naar de paleiskamers en het appartement van de Prins. Dit appartement bestond uit een studeerkamer, een centrale ruimte en een slaapkamer.

Vandaag werd het paleis van de rector verbouwd voor het museum

Tegenwoordig bevat het museum alle verzamelde en bewaarde culturele en historische schatten uit de tijd van de Republiek Dubrovnik. De exposities zijn gerangschikt op de begane grond, mezzaninevloer en boven. Op de begane grond is er een rechtszaal, kerkers en een kantoor. De mezzanine vertoont een numismatische verzameling Dubrovnik-munten, een groot aantal postzegels en een collectie horloges. Er zijn prachtige meubels, portretten, uniformen, een inventaris van de Domus Christi-apotheek en verschillende wapens.

Boven is er meubilair gemaakt in de stijl van rococo, barok, al en schilderijen van vele Italiaanse meesters. Een van de schilderijen (een foto van Hamzic) bevindt zich in het kantoor van de Prins. Hamzic is een van de vertegenwoordigers van de 16de-eeuwse schilderschool in Dubrovnik. In het zuidelijke deel van het paleis bevindt zich de slaapkamer van de prins, die is ingericht in rococo-stijl.

De permanente tentoonstelling van het museum kan worden omschreven als een rijke verzameling kunstschilderijen, meubels en nuttige voorwerpen uit de 16e tot 19e eeuw. De objecten bevinden zich in de omgevingssalons van het paleis van de rector, de voormalige zetel van de regering en de prins van de Republiek Dubrovnik. Er zijn ook collecties oude Dubrovnik-munten, medailles, zeehonden, wapenschilden en wapens.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala