Nationale parken dichtbij Zadar Kroatië

# Nationale parken dichtbij Zadar Kroatië

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Als u in Zadar of de omgeving bent, bevindt u zich in een gebied met natuurlijke schoonheid, waaronder zelfs 3 nationale parken in de buurt en verschillende natuurparken. Kornati, Krka en Paklenica zijn 3 volledig verschillende parken. Kornati met zijn 89 eilanden en eilandjes, Krka met zijn watervallen en de Paklenica bergen bieden ongelooflijke variatie in zo'n klein gebied, dus het is moeilijk om een van hen te onderscheiden van een bezoeklijst.

Nationaal park Kornati (30 km van Zadar)Het is een ogenschijnlijk verlaten plek, maar de Kornati zijn rijk in elke betekenis van het woord. In feite maakt het Kornati National Park een groot deel van de eilandengroep van het eiland in de Adriatische Zee. De Kornati bevinden zich in het Kroatische deel van de Adriatische Zee in Midden-Dalmatië. Als u de kaart van het Kroatische eiland bekijkt, kunt u de Kornati vinden als u naar het westen van Sibenik kijkt.

Kornati National Park werd uitgeroepen in 1980 toen het onder bescherming werd geplaatst. De totale oppervlakte van dit park is ongeveer 220 vierkante kilometer en bestaat uit grotere en kleinere eilanden en de rotsen die uit de blauwe zee van de Adriatische Zee komen. Van de totale oppervlakte van Kornati is slechts ¼ van het vasteland bezet. De rest van het Nationaal Park is de zee en de levende wereld die daar leeft. Ze zijn ongeveer 20 mijl van Zadar. Als u vanuit Zadar het Nationaal Park Kornati wilt bezoeken, kunt u dagelijks kaartjes kopen voor georganiseerde excursies in vele agentschappen in Zadar, zelfs in de straten.

Meer over het nationale park Kornati

Kornati pored ZadraZadar national parks

Van Zadar naar het nationale park Kornati

Nationaal Park PaklenicaNa de proclamatie is Nacional Paklenica Paklenica de tweede in Kroatië. Het is uitgeroepen tot nationaal park sinds 1949, of beter gezegd, op 19 oktober 1949. Paklenica werd uitgeroepen tot een park en een paar maanden na het Nationaal Park Plitvicemeren.

het is interessant om op te merken dat Paklenica in 1929 voor het eerst werd uitgeroepen tot nationaal park, maar volgens de toenmalige wetten zou de proclamatie elk jaar moeten worden herzien - wat niet is gebeurd, en jarenlang heeft Paklenica de status van nationaal park niet gehad.

Op 7 juli 2017 werd Paklenica National Park ook opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoedsites in Europa, als onderdeel van het gemeenschappelijke erfgoed van 13 landen, "Beukenbossen in de Karpaten en andere delen van Europa" genoemd. De toppen van het park zijn: Vaganski vrh (hoogte 1757 meter), en de top van de Heilige Berg (hoogte 1753 meter).

Lees meer over NP Paklenica

Pakelnica pored Zadra

Zadar County nationale parkenNationaal park Krka (30 km van Zadar)Het nationale park Krka, beroemd om zijn prachtige watervallen, ligt in de buurt van Skradin in de provincie Šibenik-Knin. Het op een na meest bezochte nationale park in Kroatië biedt toeristen tal van waarden, variërend van zeer goed bewaard gebleven natuur en prachtige landschappen tot culturele bezienswaardigheden en actieve vakanties. Als u een natuurliefhebber bent of de cultuur van de lokale bevolking wilt verkennen, is NP Krka een ideale bestemming voor u.

Het park beslaat 109 km² oppervlakte van de rivier Krka en de lagere stroom van de rivier Čikola, en de lengte van de rivier de Krka is 72,5 km, de 22e rivier in Kroatië. De watervallen hebben een totale daling van 225 meter.

Een van de belangrijkste dingen die mensen vaak vergeten te vermelden, is de prachtige stad Skradin, waar bijna elke reis naar NP Krka begint. Met minder dan 500 inwoners biedt Skradin een geschiedenis en cultureel erfgoed dat veel grotere steden zou kunnen aantrekken.

Het is ongeveer 1 uur rijden van Zadar, ongeveer 30 km. In de dorpel rijdt ieder half uur vanuit Skradin de boot naar de ingang van het nationale park.

Meer over NP Krka

Krka nacionalni park ZadarNational Park near Zadar 

Natuurpark Vransko LakeHet natuurpark Vransko Lake ligt 20 kilo ten zuiden van Zadar, in de buurt van Biograd en Pakostane werd in 1999 tot park uitgeroepen. Het beslaat 57 kilometer vierkante kilometers. Het Vransko-meer is het grootste natuurlijke meer in Kroatië en is ontstaan als een karstisch veld vol water. Het meer is cryptodepressie, wat betekent dat het oppervlak boven de zeespiegel ligt, terwijl de bodem onder het zeeoppervlak ligt. Het meer is een diepte van 2 tot 5 meter, en omdat het dicht bij de zee ligt, dringt de ondergrondse waterweg het meer binnen en wordt het mild zout. Het meer verzamelt veel neerslagwater en water uit de omliggende rivieren.

Lake is een habitat van moerassige kruidensoorten die ongeveer een derde uitmaken van de 148 plantensoorten die in het park leven. Er zijn ook naaldbossen zoals Aleppo-dennenbossen die zijn geplant in het zuidelijke deel van het meer. In het noordelijke deel van het park zijn eiken en zwarte eikenbossen.

Lees meer over Vrana Lake

Vransko jezero pored Zadra

 


Natuurpark TelašćicaNatuurpark Telašćica is een gebied rijk aan variëteiten, of beter om tegenstrijdigheden te schrijven. Het is gelegen op het eiland Dugi otok, dus we hebben een park aan de ene kant dat we beschrijven als een rustig en rustig kustgebied met prachtige stranden, terwijl de andere kant van het park (en het eiland zelf) wordt beschreven door wilde steile kliffen en rotsen die het eerst ontoegankelijk maken en moeilijk te veroveren.

Het is interessant om op te merken dat het in het zuidoostelijke deel van Dugi otok de grootste en veiligste natuurlijke haven aan de Adriatische Zee is.

Meer over Telascica
Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala