Nationale parken in de buurt van Rovinj, Poreč, Pula - Istrië, Kroatië

# Nationale parken in de buurt van Rovinj, Poreč, Pula - Istrië, Kroatië

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist
artikel
Position
Rovinj
19.07.2019. 18:03 dodaje

Als u in Istrië bent, bevindt u zich in de meest bezochte en onderontwikkelde toeristische regio die jaarlijks door meer dan een miljoen gasten wordt bezocht. Istrië is het grootste Kroatische schiereiland in het noordwesten van Kroatië en grenst aan Italië en Slovenië. De nabijheid van grote Europese landen is een groot voordeel van deze regio omdat het beschikbaar is voor een groot aantal mensen die met de auto op vakantie gaan.
De grootste steden in Istrië zijn op hetzelfde moment het populairst. Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Umag .. terwijl het binnenland van Istrië herkenbaar is aan de heuvels, de olijfgaarden en de wijngaarden met de kleurrijke steden op de toppen: Grožnjan, Motovun, Hum.

Het enige nationale park in Istrië is NP Brijuni.

Recreatie in de natuur van IstriëAls u op zoek bent naar recreatie en het ontdekken van natuurlijke schoonheid, bent u op de juiste plek. Istrië is een schiereiland dat rijk is aan natuurlijke diversiteit. Onze aanbeveling is om te beginnen met het verkennen van de stranden in Istrië, http://www.rezerviraj.hr/plaze-istra, vooral deze populairste en mooiste stranden, zoals Beach Cove Klancac Brseč, Plaža Uvala Luka Rakalj, Ambrela Beach Pula, Grotte von Pula, Kamenjak Premantura ... en vele anderen die u op de link kunt zien.

Er zijn twee beroemde en goed uitgeruste waterparken in Istrië, Aquapark Istralandia, Aquapark Aquacolors Poreč en Verudela Underwater Park in Pula. Er zijn ook themaparken Paleo park Mon Perin Bale-Valle en Dino Park Funtana, beide op een dinosaurusthema met bijbehorende educatieve faciliteiten. Beide steden zijn de wereldlijst van paleontologische sites binnengekomen nadat de overblijfselen van de dinosaurussen in dit gebied zijn ontdekt.

Nationaal park BrijuniBrijuni National Park is de enige in Istrië. Een maar de moeite waard, we zouden zeggen omdat het een van de mooiste is. Het Brijuni Oasis National Park is een schitterende harmonie tussen mens, plant en dier. Er zijn ongeveer 250 vogelsoorten, talrijke andere dieren en meer dan 700 soorten planten op het eiland. Naast de specifieke fauna die is gecreëerd door begraving van de bossen en hun omschakeling naar de ruime weilanden, is er ook een flora die een grote invloed heeft gehad op de menselijke factor die de dierenwereld heeft verrijkt met veel geïmporteerde soorten die oorspronkelijk niet in deze habitat waren. Men kan zeggen dat de Brijuni de harmonie van de natuur en de invloed van de mens daarop vertegenwoordigen. Naast de betoverende natuur, blijven de Brijuni niet achter met het culturele en historische aspect, waardoor ze het op twee na meest bezochte nationale park in Kroatië zijn. Sommige plaatsen die u niet mag missen, zijn de uitkijktoren in Cipro, de koepel van de familie Kupelwieser en talrijke steengroeven, zoals de groeve Kochov of Čufar. Tal van archeologische vindplaatsen uit de eerste neolithische nederzetting in de baai van Solin zijn opgenomen tot de moderne tijd waarin grote landgoederen met luxe villa's worden gevormd.

Tegenwoordig heeft Brijuni een toeristische bestemming ontwikkeld, zodat haar gasten talrijke faciliteiten moeten bieden. Als je een dierenliefhebber bent, raden we je aan om het safaripark in het noordelijke deel van de Grote Brijuni te bezoeken, waar veel soorten dieren zijn die niet specifiek zijn voor deze locatie. In dit park is een etnografisch park dat een traditioneel Istrische boerderij vertegenwoordigt. De dierenwereld op de eilanden, vooral op de Grote Brijuni, naast inheemse dieren, is ook verrijkt met talloze soorten die zijn geïntroduceerd dankzij een goed klimaat dat goed is geacclimatiseerd in het nationale park.

Nationaal park RisnjakHet volgende nationale park dat het dichtst bij Istrië ligt, is NP Risnjak, gelegen in de regio Gorski Kotar en dicht bij de regio Kvarner, waar de beroemdste steden Rijeka en Opatija zijn. Het park bestaat uit een enorme berg met dezelfde naam. De top van de Risnjak-berg ligt 1528 meter boven de zeespiegel. De oorspronkelijke grens van het park werd veranderd in 1997, toen het gebied werd uitgebreid tot de huidige 6400 hectare, toen de bron van de rivier de Kupa deel uitmaakte van de parkgrenzen.

Veel gasten bezoeken het park om te wandelen en het is mogelijk in verschillende richtingen. Als je echte bergsportervaring wilt, kun je je reis beginnen vanuit de richting van de National Park Management Board in White Vodica, vanuit de richting Gornji Jelenja of vanuit de richting van Platka.

Om Risnjak een paar dagen te bezoeken, kunt u accommodatie kiezen in een van de berghuizen. De huizen bevinden zich in het park en zijn gebouwd op basis van de locatie om hen heen. Houten huizen met scherpe daken passen het beste in de omgeving. Hoewel het park minder druk is dan andere Kroatische parken, moet u nog steeds van tevoren reserveren, aangezien het gratis bed altijd wordt aangevraagd.Plitvice Lakes National ParkHet meest bezochte en meest populaire Kroatische nationale park zijn de Plitvicemeren. Ongeveer 200 kilometer van het centrum van Istrië mag geen groter probleem zijn voor gasten die een vakantiedag kunnen kiezen. Gezien de ongelooflijke natuurlijke schoonheid, is Plitvice zeker een bezoek waard.

Waar je ook bent in het Plitvice Lakes National Park, je wordt overal omringd door parels. Biseri van de natuur. Dat zal je gelukkig maken omdat je ervan zult genieten in eindeloos plezier. Bisers zijn wat je met een gevoel van plezier zal vullen en je wegtrekken van de wereld die je kent, in een nieuwe wereld, naar de wereld van de intacte natuur.

Afgezien van prachtige watervallen en de natuur op zijn best, Plitvicemeren verrukken toeristen en andere specialiteiten. Zoals de rijkdom aan planten- en diersoorten, evenals de mogelijkheden van een actieve vakantie in het wonder gecreëerd door de natuur.

Jezera, de 16e, geeft toeristen een onherhaalbaar gevoel. Aan de ene kant, ongerepte bossen, met het andere geluid van watervallen te voelen, omdat zijn magie niet kan worden opgemerkt, zelfs door moderne technologie. Aan de ene kant pure natuur in zijn oervorm, met de diversiteit aan flora en fauna. Eindelijk, en de drukte van toeristen die de indruk van de schoonheid van Plitvice verder versterken.

Plitvice National Park bestaat uit 16 meren. Het is interessant dat elk van de meren zich op verschillende hoogten bevindt, zodat de meren geleidelijk afdalen en geleidelijk in elkaar afdalen. Vanwege dit hoogteverschil zijn de meren verdeeld in Upper en Lower Lakes. 

 

 

 

 

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala