Nationale parken dichtbij Dubrovnik Kroatië

# Nationale parken dichtbij Dubrovnik Kroatië

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist
artikel
Position
Dubrovnik
18.07.2019. 16:31 dodaje

Het is geen geheim dat Dubrovnik een parel en de mooiste stad in de republiek Kroatië is, vooral bekend om zijn muren en talloze historische kerken en forten, daarom bezoeken meer dan een miljoen toeristen het elk jaar. In 2018 heeft Dubrovnik bijvoorbeeld meer dan 1,2 miljoen gasten bezocht.
De beroemdste activiteiten in Dubrovnik lopen over de muren, het verkennen van de oude stad, een bezoek aan de kabelbaan op de berg Srđ, het nabijgelegen eiland Lokrum en het klooster erop, de Game of Thrones-tour, een bezoek aan de beroemde stranden van Dubrovnik, zoals Sveti Jakov, Banje, Copacabana en andere activiteiten.Niet alleen Dubrovnik is prachtig, de omgeving heeft zijn eigen adut en een bezoek waard als u in de buurt van Dubrovnik bent, is het Nationaal Park Mljet.

Mljet Nationaal Park van DubrovnikMljet Island is het grootste eiland van de Dubrovnik archipel en het westelijke deel van het eiland is nationaal park Mljet.Od Dubrovnik naar Mljet regelmatig zeilt State hogesnelheidslijn nummer 9807 Dubrovnik - Luka Šipanska - Sobra (Mljet) - Polace (Mljet) - Korcula - Ubli (Lastovo ). Meer op de koppeling http://www.gv-line.hr/raspored.php?linija=3Nacionalni Park Mljet werd verklaard op 11 november 1960 en het gebied beslaat het noordwestelijke deel van het eiland, en het omringende deel van de zee.

NP Mljet is de eerste geïnstitutionaliseerde poging om het oorspronkelijke ecosysteem in de Adriatische Zee te beschermen.

Park met zijn oppervlak bedekt het westelijke derde deel van het eiland Mljet. De grenzen van het park komen van het Blackbird-gebied tot het diepste punt van het eiland, Cape Goli. Binnen het nationaal park zijn er een aantal nederzettingen: Polace (een belangrijke toeristische en de haven passagier), Gove (de oudste nederzetting op de meren), de baai (een klein plaatsje bij de ingang van Big Lake) en Landing (plaats met postkantoor en het beheer van het nationaal park) en Pomena (het enige hotel op het eiland) Het meer is eigenlijk een baai die verbonden is met de open zee door Solin. Het werd veroorzaakt door de infiltratie van het karstveld. Het grote meer heeft een oppervlakte van bijna een kilometer en een half (1,45) vierkante kilometer, waarvan de grootste 2,5 kilometer lang en 1 kilometer breed is. Het meer is vrij diep, met het diepste punt van 46 meter. Zoals we al hebben vermeld, verbindt het Grote Meer met open zee met een lang en breed kanaal. Op de plaats waar het meer aansluit op de zee, is er de Grote Brug, en vanaf deze plaats strekt het zich uit tot het Solinski-kanaal, vanwaar het verder verbonden is met de open zee. In de buurt van de brug kunt u de oude benedictijnenmolen zien, die werd aangedreven door elektriciteit en diende voor de productie van zout. Daarom werd Soline genoemd. Het is interessant om op te merken dat de Grote Brug opzettelijk werd gesloopt in 1958 - dus de president van SFRY Josip Broz Tito kon met zijn jacht het meer ingaan.

Afgezien van de Grote Meren, is er een klein meer op het eiland, in het noordwestelijke deel van een groot meer. Twee meren zijn verbonden door een 30 meter lang kanaal, dat tot een halve meter diep is. Het kanaal ligt in een plaats genaamd de Kleine Brug. Het oppervlak van het meer is 0,25 vierkante kilometer en de maximale diepte is 29 meter. De zee is enigszins veranderd in het Kleine Meer en het heeft de lagune.

Mljet Nationaal Park van Dubrovnik

 

 

Nationaal park KrkaHet dichtstbijzijnde dichtstbijzijnde nationale park Dubrovnik van Kroatië is NP Krka, dat je zal vestigen en niet zo dichtbij, ongeveer 250 kilometer naar het noorden ligt. Foto's en video's van dit prachtige park in de buurt van de stad Skradin geven je misschien nog een beetje verder.

Het nationale park Krka, beroemd om zijn prachtige watervallen, ligt in de buurt van Skradin in de provincie Šibenik-Knin. Het op een na meest bezochte nationale park in Kroatië biedt toeristen tal van waarden, variërend van zeer goed bewaard gebleven natuur en prachtige landschappen tot culturele bezienswaardigheden en actieve vakanties. Als u een natuurliefhebber bent of de cultuur van de lokale bevolking wilt verkennen, is NP Krka een ideale bestemming voor u. De langste watervallen van de rivier Krka genaamd Skradinski buk zijn waarschijnlijk de belangrijkste reden voor uw bezoek aan dit nationale park. Met meer dan 17 treden en een totaal hoogteverschil van 45 m, rechtvaardigt Skradinski buk de titel van de mooiste natuurlijke schoonheid in Kroatië. Aan de voet van de Skradinski-buk is het mogelijk om te zwemmen, zodat u kunt afkoelen na een lange sightseeing van Krka, die veel dingen heeft die u niet mag missen. Een van deze dingen is een etnisch dorp waar je 19e-eeuwse stenen watermolens en talloze objecten kunt zien die de lokale bevolking in het verleden heeft gebruikt.

Nacionalni park krka

Natuurpark BiokovoHoewel het geen Nationaal Park is, is het Biokovo Natuurpark zeker een bezoek waard als u een natuurliefhebber bent. De afstand van Dubrovnik ligt zo'n 150 kilometer naar het noorden, wat veel minder is dan de NP Krka en biedt een heel ander soort recreatie, vooral als je een wandelaar en sporter bent in de natuur.Het is de moeite waard te vermelden dat het park (Biokovo) in 1981 werd uitgeroepen met het totale gebied van bijna 200 vierkante kilometer. De hoogste top in het park (dit bergmassief) is Sveti Jure, met een hoogte van 1762 meter. De piek van St. Jura is ook de hoogste piek van Biokovo-berg, en is de derde hoogste piek in Kroatië.

Natuurpark Biokovo bezoekt jaarlijks zo'n 50.000 toeristen. Het park is vooral interessant voor natuurliefhebbers, avonturiers en natuurlijk onderzoekers, biologen en andere belangengroepen die met soortgelijke soorten onderzoek te maken hebben. Biokovo is een natuurlijke omgeving waarin we getuige zijn van de evolutie en het voorkomen van planten- en diersoorten die we nergens anders kunnen tegenkomen.

De berg zelf ligt vlak naast de zee en is eigenlijk een natuurlijke barrière voor het Adriatische klimaat en de continentale klimaatverandering. Het belangrijkste kenmerk van de berg is de imposante hoogte en steile stijging vanaf de kust. Aan het einde van de berg of voet, met een hoogte van ongeveer 300 meter, is er een lichte daling in de richting van de zee, en in dit deel hebben veel plaatsen ontwikkeld, die vandaag de dag belangrijk zijn voor het hele zomertoerisme in Kroatië. 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala