Wat te kopen in Dubrovnik als souvenir

# Wat te kopen in Dubrovnik als souvenir

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist
artikel
Position
Dubrovnik
02.09.2019. 18:24 dodaje

Je verblijft in Dubrovnik, het historische en toeristische centrum van Kroatië en je vraagt je af wat je als souvenirs uit deze prachtige Dalmatische stad aan de Adriatische kust mee naar huis kunt nemen. We probeerden te verkennen wat het beste was om als souvenir uit Dubrovnik mee naar huis te nemen.
Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken wat Dubrovnik herkenbaar maakt en wat het anders maakt dan de rest van Kroatië en andere steden aan de Adriatische Zee.

Dubrovnik is een stad vol historische en culturele bezienswaardigheden, gelegen in het zuiden van het Kroatische deel van de Adriatische kust. De combinatie van natuurlijke rijkdommen van het mediterrane landschap met een mild mediterraan klimaat, historisch erfgoed, architecturale en artistieke troeven van de oude stad, tal van faciliteiten en activiteiten aangeboden door Dubrovnik zijn uniek.

Gelegen aan de voet van Srdja, van waaruit u een prachtig uitzicht op de oude stad 'schiet'. Het uitzicht op de stad vanaf Srđ is het beste uitzicht en het meest voorkomende beeld van Dubrovnik dat je kunt zien, het is een frequent doelwit van vele selfies.

Dubrovnik symbolen en souvenirsStandbeeld van Saint Blaise - Saint Blaise is sinds 972 een beschermde stad van Dubrovnik en heel Dubrovnik. Geboren in het huidige Turkije in de stad Sivas, stierf hij in 317. De patroonheilige van deze historische stad wordt al eeuwen gevierd als de redder en beschermer van Dubrovnik. Volgens de legende rapporteerde St. Blaise aan de Plebee Stojko terwijl hij die nacht aan het bidden was in de St. Stephen's Church en beval hem de Senaat op de hoogte te stellen van de intentie van de Venetianen en zich voor te bereiden op de verdediging. Nadat de bedoeling van de Venetianen was tegengewerkt, kozen de inwoners van Dubrovnik St. Blaise als hun belangrijkste beschermer (voorheen St. Srds - vandaar de Srds en Bak hill).

Een van de beroemdste souvenirs voor het thema van Dubrovnik is het standbeeld van St. Blaise houdt de stad in zijn handen.

(Voorbeeld van St. Blaise souvenir uit Dubrovnik House)

Suveniri iz Dubrovnika i regije, okolice kip sv vlaha

Orlando's Pillar - On Stradun, Near St. Blaise is de Orlando Pillar, een ander symbool van de stad Dubrovnik.

De stenen pilaar waarop de middeleeuwse krijger in harnas met een zwaard en schild werd gegraveerd, werd gesneden door de Italiaanse kunstenaar Bonino 1418. Het wordt verondersteld een stenen sculptuur te zijn van Roland, de ridder van het leger van Karel de Grote, de centrale figuur van het beroemde vroege Franse epische gedicht over Roland. De Orlando-pijler heeft de functie van de pijler overgenomen voor schandelijk spreken en openbare bestraffing van daders. Velen eindigden daar hun leven voor het publiek en waarschuwden zichzelf voor wat haar zou overkomen als ze niet zou gehoorzamen. De samenzweerders werden bijzonder wreed gestraft. Er waren ook zweepslagen, verminking en stampen van gloeiende objecten op het gezicht of voorhoofd. Hij diende ook voor aankondigingen, aankondigingen en benadrukte belangrijk nieuws.

De beroemdste Kroatische snoepfabriek Kraš heeft een origineel souvenir ontworpen met het thema van de Orlando-pijler.

Dit luxe souvenir is handgemaakt en verpakt en is het resultaat van Kraš's eeuwenoude vakmanschap in het maken van chocolade. De elegante geschenkverpakking bevat ook de legende van Orlando in het Kroatisch en Engels, geschreven als een charter op een rol papier.Kraš orlandov stup suvenir iz grada dubrovnikaMuren van Dubrovnik - Muren van Dubrovnik werden gebouwd tussen de 13e en 17e eeuw en zijn iets minder dan 2 kilometer lang, het belangrijkste erfgoed en de toeristische attractie van de stad, zijn het symbool van de stad Dubrovnik. Jaarlijks lopen ongeveer 1,5 miljoen toeristen door de muren, en dat aantal zou hoger zijn als de stad niet constant de ticketprijzen zou verhogen om de drukte op zijn minst enigszins te verminderen. Prijs voor het seizoen 2018 is 200 kn voor volwassenen en 50 kn voor kinderen. Over het onderwerp Dubrovnik-muren vindt u tal van souvenirs in de stad.Dubrovnik walls

Game of thrones in Dubrovnik - als je een fan bent van deze mega populaire serie die volgens IMDB een van de 3 meest populaire series aller tijden is, weet je zeker dat het vijfde seizoen werd gefilmd in Dubrovnik. De stad King's Landing speelt Dubrovnik in de serie. Gezien het uiterlijk van de stad waren er geen ingrijpende ingrepen in het landschap of speciale speciale effecten nodig om van de oude Dubrovnik "gevaarlijke" stad King's Landing te maken, het bolwerk van de familie Lannister.

Naarmate meer en meer toeristen naar Dubrovnik komen alleen vanwege deze serie, zijn er veel souvenirs over dit onderwerp verschenen in de stad, evenals locaties waar gasten foto's willen maken en waar beroemde scènes uit deze serie hebben plaatsgevonden.

Game of thrones dubrovnik croatia

Lavendel - Lavendel is een geurige sierplant die veel voorkomt in Dalmatië als een mediterrane meerjarige struik. Hoewel bescheiden in eisen, bloeit het rijk en voor een lange tijd met een mooie geur, het geeft de tuin een speciale levendigheid omdat het veel vlinders, hommels en bijen aantrekt. In Dalmatië wordt lavendel vaak gebruikt in plaats van industriële geuren en als decoratie. In veel souvenirwinkels wordt deze plant als souvenir in kleine zakjes verkocht.

Lavanda

Pag-kaas - Hoewel niet heel dicht bij Dubrovnik, is Pag-kaas een product dat elke gast graag bij hem zou kopen als een geschenk uit Kroatië. Dit type kaas wordt geproduceerd op het eiland Pag in de regio Zadar en is een van de beroemdste kazen ter wereld. De kaas heeft een specifieke en unieke smaak en is gemaakt van de melk van het Pag-schaap. Pag-schapen zijn specifiek vanwege het eiland Pag dat bijna geen vegetatie heeft. Als je op de kaart naar het eiland Pag kijkt, zie je alleen de steen. Vanwege het gebrek aan vegetatie eten Pag-schapen over het algemeen alleen aromatische kruiden die worden gezouten door zeezout dat in de winter met borax wordt besproeid. Hierdoor zijn het vlees en de kaas van Pag schapen met een specifieke smaak en kunnen ze nergens ter wereld worden gevonden.

Paški sir

Babushka - Babushka is een houten beeld van een pop, hoewel symbolischer voor Rusland te vinden is in de meeste memorabilia van Dubrovnik. De meeste gasten die grootmoeders kopen, denken dat het een lokaal symbool is, wat niet waar is. Het is een van de best verkochte souvenirs in de stad. Als je het niet erg vindt en dit schattige houten beeld leuk vindt, kun je het op veel plaatsen in Dubrovnik kopen.

Babuška

Souvenirwinkels in de stad DubrovnikDubrovnik House - Het Dubrovnik House is een unieke winkel met authentieke Kroatische producten, souvenirs en delicatessen. Gelegen in de middeleeuwse toren van St. Dominic, die deel uitmaakt van de beroemde stadsmuren, is het Dubrovnik House meer dan alleen een souvenirwinkel, het is een echte Dubrovnik-ervaring van kunst, gastronomie en erfgoed.

Het is verdeeld over twee verdiepingen. De bovenste verdieping is een galerijruimte met tentoonstellingen van werken van veel Kroatische kunstenaars met speciale nadruk op die uit Dubrovnik. De begane grond dient als een winkel voor ambachtelijke en traditionele delicatessen, met handgemaakte souvenirs, handgemaakte sieraden, traditionele delicatessen typisch voor de regio Dubrovnik, een grote selectie van Kroatische topwijnen, verschillende snoepjes en andere authentieke ambachtelijke producten.

Dubrovačka kuča

Souvenirwinkel en kunstwinkel Meduza - Een van de beroemdste souvenirwinkels in de stad die uitsluitend Kroatische producten verkoopt. Zeer behulpzaam en vriendelijk personeel staat altijd voor je klaar, zoals blijkt uit de lovende cijfers op Google-beoordelingen. U kunt een groot aantal producten in de winkel vinden. Van zeep, chocolade, sieraden, dranken, souvenirs, delicatessen, etc.

Adres: Prijeko 18, 20000 Dubrovnik

Meduza suvenirnica dubrovnikPauzetijd - Handgemaakt in Kroatië

Deze prachtige kleine winkel in de oude binnenstad is geen klassieke cadeauwinkel, maar verkoopt originele en prachtig gemaakte armbanden, kettingen, enkelbanden en sleutels die alle geslachten aanspreken. Duurzame, unieke sieraden zijn geïnspireerd op de magische Adriatische Zee. je nautische armband wordt verpakt in je eigen schattige jutezak, dus het is een leuk cadeau voor iemands verjaardag (of een ander vreugdevol evenement).

Adres: 5 Antuninska Street, 20000, Dubrovnik

Brea time souvenir shop

narukvica na sidroSouvenirwinkel Iron Throne - Fora-winkel om een foto op een troon te maken. Veel kleine dingen om te onthouden over Dubrovnik met Game of Thrones en Star Wars-motieven. GoT-fans zijn zeker een bezoek waard. Om foto's te maken op de ijzeren troon, moet je een van de souvenirs kopen.

Adres: 7 Boskoviceva st. (Uit Buza) Derde ingang van de oude stad, 20000, Dubrovnik

Game of thrones souvenir shopWinkels en winkelcentra in DubrovnikDubrovnik Shopping Minceta - Aan het einde van de baai van Gruz vindt u een mooi winkelcentrum Minceta.

Binnen Mincet vindt u tal van winkels: mode, parfumerie, schoenen, sport- en woonaccessoires en meer dan 20 winkels.

Adres: Ul. Nikola Tesla 2, DubrovnikWinkelcentrum Srdj - Een solide winkelcentrum met veel winkelboetieks met kleding en schoeisel en 2 eet- en drinkgelegenheden en een Technomobil-winkel die verkoopt van tv's en huishoudelijke apparaten tot mobiele telefoons en laptops en van alles. De prijzen zijn betaalbaar voor alle burgers en het ligt op een handige plek en waar je na het winkelen in een café kunt zitten en koffie of thee en wat andere drankjes kunt drinken en als je een auto hebt, kun je gratis parkeren op de parkeerplaats van het warenhuis Srd.

Adres: Obala Stjepana Radića 25, Dubrovnik


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala