Stadion Poljud Split is een interessante sector, capaciteit

# Stadion Poljud Split is een interessante sector, capaciteit

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

De Spanjaarden zijn erg trots op hun stadion - Poljud, die jaar na jaar steeds meer buitenlandse bezoekers bezoekt om het stadion te zien en erin te duiken.
Poljud Municipal Stadium, bekend als Poljudska ljepota. Het ligt in de wijk Poljud in Split, in het noordwesten van de stad, op de plek waar het ooit een medicinale modder was. Het stadion werd in 1979 gebouwd als onderdeel van de bouw van sportfaciliteiten van de 8e Mediterrane Spelen.

De auteur van het project is de vooraanstaande Rijeka-architect Boris Magas. Het stadion zelf is ontstaan uit de bouwfase van het stadion en heeft grote invloed gehad op de architecturale opvattingen van veel wereldstadions in Italië, Japan (Kobe) en Maleisië. Na het Olympisch Stadion van Minheni trok het de meeste aandacht van het publiek op het gebied van atletische architectuur.In zijn Poljud-wedstrijd wordt zijn thuiswedstrijd gespeeld door HNK Hajduk SplitHNK Hajduk Split speelt thuis. De capaciteit van het stadion is 35.000 zitplaatsen. Afgezien van het onderhoud van de Mediterranean Games, waarvoor het officiële stadion werd geopend door Josip Broz Tito, werd het Poljud in 1990 gehouden op de Europese kampioenschappen atletiek, waar het Europese en wereldrecord daalde. De 4x100m rake van Frankrijk liet het wereldrecord vallen met een score van 37.79. Toegewezen 165 medailles, 125 vlaggen werden uitgezonden en 43 hymnes werden gespeeld. Er waren zelfs 1.200 verslaggevers van over de hele wereld aanwezig. De lichten van atletiekatleten waren gericht op Poljud.Naast de bovengenoemde evenementen en prestaties, een decennium eerder in de jaren tachtig bij de International Athletic Rally, voerden tal van atleten zoals Acherman, Simeoni, Byer, Mennea, terwijl Ruth Fuchs een speer gooide naar een nieuw wereldrecord van 69,96 m.

Poljud is een van de stadions waar de thuiswedstrijd wordt gespeeld en het Kroatische voetbalelftal. Het heeft een aantal van 's werelds sterkste teams gehost, zodat we Brazilië, Duitsland, Italië, Nederland en anderen kunnen onderscheiden.

Naast sporten worden er ook evenementen georganiseerd in het stadion. Onder de concerten in Poljud werden vooral de optredens van Miško Kovač, Thompson, Vinko Coce en Friends, Iron Maiden, Roger Watwers en Ultra Festival herinnerd.

Toeristische attracties bezichtigenOnlangs heeft HNK Hajduk een georganiseerde rondleiding door het stadion georganiseerd. Met negen locaties begeleid door gidsen, kunnen bezoekers zich in 40 minuten vertrouwd maken met de geschiedenis van de club en het stadion met slechts 20 kuna.

Door het stadion te bezoeken, zult u veel interessante feiten kennen. Je kunt het verhaal horen over de oprichting van Hajduk, evenals de White and Brown Salon, een kijkje nemen in de foto's van Hajduk, Starom placa en Torcida's attracties en in de Trophy Hall om de meest waardevolle trofeeën te zien en naar het verhaal van Titus Cup te luisteren.Op het spoor van de tour zijn ook de plechtige lodges, gazons en kapellen die ook hun interessante verhalen bieden.

Tijdens de maand juni kan het stadion dagelijks worden bezocht van 09:00 tot 19:00 uur op een volledige dag en na half juli voor de start van het voetbalseizoen, is het noodzakelijk om de aankomsttijd van tevoren aan te kondigen.

Het uiterlijk van een toeristische rondleiding door het stadion PoljudVanwege het toenemende aantal toeristen dat naar het stadion komt, zijn er georganiseerde rondleidingen door het stadion en de clubkamer met rondleidingen. De tourprijs is 35,00 kn (inclusief BTW).

De groepsreis kan het beste van tevoren worden georganiseerd, hoewel het in juni mogelijk is om het stadion elke dag van 09.00 tot 19.00 uur te bezoeken.

Sightseeing duurt tussen 30 en 40 minuten en is inclusief:

oprichters

Een verhaal over de stichters van Hajduk, een korte geschiedenis, over de beek Flek en over de geboorte van de naam van Hajduk.

lounges

Een korte rondleiding door de Witte en Bruine Salon met een kort verhaal dat elk van hen vertegenwoordigt.

Hal naar trofeehal

Aan de rechterkant van de afgebeelde foto over het belang van Hajduk, de bekerwinnaars, de Oude Plac, de Torcida, de legendes van de club.

Trophy Hall

Charter aanwijzing van de ere-team Hajduk Vrije Fransen, de duurste beker van Spanje in 1974, een audiëntie bij de Heilige Vader de paus, de Joegoslavische Cup - het verhaal van Tito's Cup, Kampioenschap, Kroatische Cup, de grootste nederlaag van Manchester buiten Engeland, de oorspronkelijke libretto wassen etc.

Een plechtige lodge

Renovatie van de legende van Hajduk, die een gereserveerde plaats heeft in de lodge.

Lawn / Stadium

Het verhaal van de stadiongids, de constructie en technische kenmerken.

kapel

Een wandeling door de kapel, het verhaal van de gids over het gebruik van de kapel, de constructie en interessante details van de kapel.

De gang naar de uitgang

Sightseeing van de kampioenen van het land door de geschiedenis heen met gidsinformatie over de beste spelers van de generatie, de beste shooter en de curiosa over individuele generaties.

Afsluiten: fanshop

Als je hier wilt, kun je rekwisieten kopen die thematisch zijn geverfd of op een andere manier aan de club zijn gekoppeld en de successen ervan.

Wat te schrijven voor het einde behalve misschien - Hajduk leeft voor altijd!

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala