Nationale parken dichtbij Split Kroatië

# Nationale parken dichtbij Split Kroatië

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Commentaar of Upgrade this article, schrijf een nieuwe. Registratie is niet vereist

Split is een gebied rijk aan natuurlijke schoonheid en is een uitstekend startpunt voor verschillende nationale parken en natuurparken. Het dichtstbijzijnde nationale park in de buurt van Split is Krka, dat ongeveer 80 kilometer naar het noorden ligt. Ongeveer 200 kilometer ten noorden van het Kornati National Park ligt op een vergelijkbare afstand maar ten zuiden ligt het Nationaal Park Mljet. Beide parken hebben behoefte aan scheepvaart omdat het een eiland is. Het dichtstbijzijnde natuurpark van Biokovo, dat ongeveer honderd kilometer naar het zuiden ligt.

Het nationale park Krka van SplitJe kunt het Krka National Park vanuit Split per bus of auto bezoeken. Vanuit het centrum van Split naar het park is het ongeveer 80 kilometer rijden, wat ongeveer 1 uur duurt om te rijden.

Het is mogelijk om het Nationaal Park per boot of voetgangers - fietsroute vanuit Skradin te bezoeken. Skradin - Krka National Park loopt dagelijks van april tot oktober. Elk uur vertrekt het schip vanuit Skradin en de terugkeer is 30 minuten later. Bijvoorbeeld, van Skradin naar NP begint om 13:00, 14:00, etc. en de terugkeer is om 13:30, 14:30.

Boottransport is inbegrepen in de ticketprijs van het nationale park. Voor degenen die op zoek zijn naar recreatie, is er een voetgangers-fietsroute, 5,4 mijl lang. Het park beslaat 109 km² oppervlakte van de rivier Krka en de lagere stroom van de rivier Čikola, en de lengte van de rivier de Krka is 72,5 km, de 22e rivier in Kroatië. De watervallen hebben een totale daling van 225 meter.

De langste watervallen van de rivier Krka genaamd Skradinski buk zijn waarschijnlijk de belangrijkste reden voor uw bezoek aan dit nationale park. Met meer dan 17 trappen en een totaal hoogteverschil van 45 m, rechtvaardigt Skradinski buk de titel van de mooiste natuurlijke schoonheid in Kroatië. Aan de voet van de Skradinski-buk is het mogelijk om te zwemmen, zodat u kunt afkoelen na een lange sightseeing van Krka, die veel dingen heeft die u niet mag missen. Een van deze dingen is een etnisch dorp waar je 19e-eeuwse stenen watermolens en talloze objecten kunt zien die de lokale bevolking in het verleden heeft gebruikt.

Het nationale park Krka van Split

 
 

Kornati National Park vanuit SplitBreng een buitengewone dag door met het ontdekken van een prachtig nationaal park met meer dan 140 eilanden en eilandjes. Ontspan in dit kleine paradijs op aarde terwijl u geniet van een aangename boottocht, heerlijke Dalmatische gerechten eet en geniet van het zwemmen in het zoute water van het Mir meer. Als u in de buurt van Split bent, worden een paar koetsiers rechtstreeks naar het Kornati National Park gereden. Een handige en snellere manier om naar het park te gaan is als je met de auto naar Sibenik of Murter rijdt en een aantal van de georganiseerde tochten uit de nabijgelegen steden Kornati kiest.

Kornati National Park werd uitgeroepen in 1980 toen het onder bescherming werd geplaatst. De totale oppervlakte van dit park is ongeveer 220 vierkante kilometer en bestaat uit grotere en kleinere eilanden, en de rotsen die uit de blauwe zee van de Adriatische Zee komen. Van de totale oppervlakte van Kornati is slechts ¼ van het vasteland bezet. De rest van het Nationaal Park is de zee en de levende wereld die daar leeft.

Nacionalni park Kornati 

Nationaal park Mljet vanuit SplitU kunt het nationale park Mljet van Split bereiken met de catamaran Split-Brac-Hvar-Korcula-Mljet-Dubrovnik. Je kunt de regel van deze regel op de link bekijken. https://www.krilo.hr/plovidbeni-red/

Het Nationaal Park Mljet werd op 11 november 1960 uitgeroepen en het oppervlak beslaat het noordwestelijke deel van het eiland Mljet en het omliggende deel van de zee.

NP Mljet is de eerste geïnstitutionaliseerde poging om het oorspronkelijke ecosysteem in de Adriatische Zee te beschermen.

Park met zijn oppervlak bedekt het westelijke derde deel van het eiland Mljet. De grenzen van het park komen van het Blackbird-gebied tot het diepste punt van het eiland, Cape Goli. Sommige nationale parken omvatten Polače (de belangrijkste toeristische en toeristische haven), Goveđari (het oudste dorp aan de Jezera), Soline (een kleine plaats bij de ingang van Veliko jezero) en Pristina (postkantoor en nationaal park) en Pomena (het enige hotel op het eiland).

U kunt het nationale park Mljet het hele jaar door bezoeken. Er zijn drie officiële ingangen van het park: Pomena, Polače en Vrbovica, en tijdens het toeristenseizoen zijn we geopend van 08:00 tot 20:00 uur. In de winterperiode (van begin november tot eind april) accepteren we bezoekers alleen op basis van eerdere aankondigingen.

Nacionalni park Mljet from Split croatiaNatuurpark BiokovoHoewel het geen nationaal park is, is het natuurpark Biokovo niets minder aantrekkelijk en aantrekkelijker om te bezoeken als u in de buurt van Split bent. Biokovo is een van de 11 natuurparken in Kroatië en omvat een deel van het gebergte Biokovo. Het is ongeveer 130 kilometer van Split.

Vermeldenswaard is dat het park (Biokovo) werd uitgeroepen in 1981, met een totale oppervlakte van bijna 200 vierkante kilometer. De hoogste top in het park (dit bergmassief) is Sveti Jure, met een hoogte van 1762 meter. De piek van St. Jura is ook de hoogste piek van Biokovo-berg, en is de derde hoogste piek in Kroatië.

Biokovo wordt gekenmerkt door een speciaal karstreliëf en bewaard in een natuurlijke geïsoleerde omgeving. In het park zijn grotten en rotsen, die vooral interessant zijn voor ontdekkingsreizigers en avonturiers die van de natuur houden.

Biokovo iz Splita


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala